Actueel

Het beste KennisCafé ooit: een avond over narcisme

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Friese kieviten verspreiden zich in winter over heel Europa 19-07-2017

  Kieviten die in het voorjaar pal naast elkaar broeden, kunnen wel een paar duizend kilometer uit elkaar overwinteren. Dit ontdekte een onderzoeksteam van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en een Friese 'citizen scientist'. Het maakt de kievitpopulatie flexibeler: dichtbij broedende vogels zijn eerder terug en kunnen dus eerder broeden. Desondanks gaan de aantallen kieviten overal schrikbarend achteruit.

 • Taalkeuze in het hoger onderwijs vereist maatwerk 11-07-2017

  De keuze voor het Nederlands of Engels als onderwijstaal op universiteiten en hogescholen vergt zorgvuldige afweging. De taalkeuze moet voor iedere opleiding afzonderlijk worden gemaakt, op basis van argumenten die te maken hebben met de inhoud en doelstellingen van de opleiding.

 • Jonge onderzoekers naar het buitenland met KNAW Ter Meulen Beurs 06-07-2017

  Zevenentwintig jonge veelbelovende onderzoekers op het terrein van de kindergeneeskunde en verwante vakgebieden kunnen het komende jaar met een KNAW Ter Meulen Beurs naar het buitenland voor een wetenschappelijk onderzoeksproject.

 • Arnold Hoogerwerf nieuwe artist-in-residence bij NIAS 06-07-2017

  Mediakunstenaar Arnold Hoogerwerf wordt per september 2017 de nieuwe artist-in-residence bij het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW). Hoogerwerf zal gaan werken aan een project over supernormale prikkels, waarin hij op zoek gaat naar de overeenkomsten tussen mens en meeuw, en de biologische oorsprong van kunstzinnig gedrag.

Meer KNAW-nieuws