Actueel

Faces of Science breidt uit: twaalf nieuwe onderzoekers gaan bloggen over hun leven in de wetenschap

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • March for Science 28-03-2017

  Op zaterdag 22 april 2017, van 12.00 uur tot 16.00 uur, vindt op het Museumplein in Amsterdam de Nederlandse editie plaats van de March for Science.

 • Genome editing: wetenschappelijke kansen, maatschappelijk belang en beleidsopties in de EU 23-03-2017

  Op 23 maart 2017 publiceert EASAC, een Europees samenwerkingsverband van de nationale academies van wetenschappen, een nieuw rapport over genome editing. EASAC geeft hierin advies aan Europese beleidsmakers over hoe zij om kunnen gaan met de toepassing van deze baanbrekende techniek voor de mens, dieren, gewassen en  micro-organismen.

 • KNAW kiest Marileen Dogterom in haar bestuur 20-03-2017

  Per 1 juni treedt Marileen Dogterom, hoogleraar bionanoscience aan de TU Delft en hoogleraar atoom- en molecuulfysica aan de Universiteit Leiden, toe tot het bestuur van de KNAW. De benoeming is voor vier jaar, voor een dag per week. Dogterom volgt Ben Feringa op, die zijn bestuurstermijn heeft volgemaakt.

 • Akademiepenning voor Robert-Jan Smits 20-03-2017

  Robert-Jan Smits, directeur-generaal Onderzoek en innovatie van de Europese Commissie, ontvangt de Akademiepenning van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De KNAW reikt de prijs eens in de twee jaar uit aan een persoon die zich bijzonder heeft ingezet voor de bloei van de Nederlandse wetenschap. De prijsuitreiking is op maandagmiddag 29 mei 2017 in Amsterdam.

Meer KNAW-nieuws