Actueel

KennisCafé: Verruim je geest

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Beleidsbrief over valorisatie doet recht aan KNAW-advies 19-01-2017

  Vandaag verscheen Wetenschap met impact, de beleidsbrief over valorisatie van staatssecretaris Dekker. De KNAW is verheugd over het positieve effect dat haar advies Benutting van octrooien op resultaten van wetenschappelijk onderzoek (2014) heeft gehad op de beleidsvoornemens in de brief. 

 • Minderheid werkgevers vindt buitenlandse studie belangrijk 16-01-2017

  Minder dan 10% van de werkgevers in Nederland let op studie-ervaring in het buitenland. Buitenlandse stages tellen voor 17,4% van de werkgevers hier mee. In Nederland zijn de cijfers lager dan in de meeste andere landen. Dit blijkt uit een analyse van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI - een instituut van de KNAW), waarin 31 landen zijn onderzocht.

 • Vier nieuwe leden voor Akademie van Kunsten 14-01-2017

  De Akademie van Kunsten wordt uitgebreid met vier nieuwe leden: acteur Nasrdin Dchar, schrijver Adriaan van Dis, theatermaker Ola Mafaalani en sopraan Claron McFadden. Ze worden op 8 juni geïnstalleerd.

 • Online tool vertaalt namen vanuit het Russisch 09-01-2017

  Een online tool waarmee je Russische namen uit het cyrillisch of het Engels omzet naar het Nederlands. Dat is het resultaat van een NWO-project dat nu is afgerond door het Meertens Instituut (een instituut van de KNAW) en de Radboud Universiteit. De onderzoekers reiken hiermee journalisten, schrijvers, redacteuren en andere taalgebruikers een handig hulpmiddel aan.

Meer KNAW-nieuws