KennisCafé Bier: van gist tot glas

Datum:
19 juni 2017 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Voeg toe:

Moderator Martijn van Calmthout sprak met wetenschappers, bierliefhebbers en brouwers over bier.

KennisCafé - Bier: van gist tot glas op Vimeo.

Het KennisCafé duikt op deze zomeravond in de wereld van bier: hoe maak je het? Wat is de rol van gist, gerst, mout en hop? Wat bepaalt de smaak? Wanneer werd er voor het eerst bier gebrouwen en welke rol speelde bier in de samenleving?

Sprekers

  • Henri Reuchlin, BIERburo, coördinator Stichting bieropleidingen Nederland
  • Leen Alberts, docent Middeleeuwse geschiedenis Universiteit Leiden en Hogeschool Utrecht
  • Teun Boekhout, gistdeskundige van het Westerdijk instituut (KNAW) en aan de Universiteit van Amsterdam

KennisCafé

Het KennisCafé is een coproductie van de Volkskrant, KNAW, NEMO Science Museum en De Balie. Het KennisCafé vindt elke derde maandag van de maand plaats in De Balie in Amsterdam.