KNAW-avond van de Nobelprijzen: Over het werk van de kersverse Nobelprijswinnaars van 2016

Datum:
7 oktober 2016 van 19:00 tot 21:30 uur
Locatie:
Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Telefoon:
020 551 0746
Voeg toe:

In de eerste week van oktober maakt de Zweedse academie van wetenschappen de Nobelprijswinnaars van dit jaar bekend. Vooraanstaande Nederlandse wetenschappers uit de vakgebieden van de laureaten vertellen u, heet van de naald, over het werk van de nieuwe Nobelprijswinnaars in de geneeskunde, natuurkunde, scheikunde en literatuur. Wie zijn nu precies die winnaars van dit jaar, waarom is hun werk zo baanbrekend, en zijn het de terechte winnaars?

Geneeskunde

Hans Clevers, hoogleraar moleculaire genetica aan de Universiteit Utrecht en voormalig KNAW-president spreekt over de winnaar(s) van de Nobelprijs voor Geneeskunde 2016..

Natuurkunde

Carlo Beenakker, hoogleraar theoretische natuurkunde aan de Universiteit Leiden spreekt over de winnaar(s) van de Nobelprijs voor Natuurkunde 2016.

Scheikunde

Bert Weckhuysen, hoogleraar anorganische chemie en katalyse aan de Universiteit van Utrecht spreekt over de winnaar(s) van de Nobelprijs voor de Scheikunde.

Literatuur

Maarten Asscher, schrijver, jurist, en directeur Athenaeum Boekhandel te Amsterdam spreekt over de winnaar(s) van de Nobelprijs voor de Literatuur.

Aanmelden

U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst. Aanmelden is noodzakelijk, dat kan met het aanmeldformulier.