Op uitnodiging

Masterclass door Kathy Eden: Rhetoric, Refutation, and Experience: The Early Modern Connection

Datum:
4 november 2016 van 11:00 tot 13:30 uur
Locatie:
Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Contact:
Telefoon:
+31 20 551 0727
Voeg toe:

Masterclass ter gelegenheid van de 37e Erasmus Birthday Lecture door Kathy H. Eden, hoogleraar Engelse literatuur en hoogleraar klassieke talen aan Columbia University, New York

Kathy H. Eden (hoogleraar Engelse literatuur en hoogleraar klassieke talen aan Columbia University, New York) is gespecialiseerd in het renaissance-humanisme, de geschiedenis van de retoriek, de hermeneutiek, de klassieke literaire theorie en de geschiedenis van de klassieke wetenschap. Zij bestudeert de geschiedenis van de retorische en poëtische theorie in de (late) oudheid en de renaissance binnen de bredere context van de intellectuele geschiedenis, met het accent op de receptie. Momenteel houdt zij zich bezig met epistolaire theorie en de opbouw van brievencollecties in de oudheid en de renaissance.

Aanmelden

Vijftien masterstudenten en promovendi zullen worden geselecteerd om deel te nemen aan de masterclass. Geïnteresseerden kunnen zich tot 15 oktober 2016 aanmelden via het online form.

Kijk voor meer informatie over de masterclass op de Engelstalige webpagina.

Naast de masterclass houdt Kathy Eden 's middags de 37e Erasmus Birthday Lecture: ‘Erasmus over honden en baden en andere mankgaande vergelijkingen’. Meer informatie vindt u op de webpagina van de bijeenkomst

Organisatie

De masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met de Erasmus of Rotterdam Society en Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING-KNAW).