Huibregtsenprijs voor ontwikkelingspsychologe Eveline Crone

3 november 2009

Tijdens de tiende Avond van Wetenschap & Maatschappij op 2 november 2009 ontving Eveline Crone, Leids hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie en voorzitter van De Jonge Akademie, de Huibregtsenprijs uit handen van minister Plasterk van OCW.

Voor deze prijs waren acht onderzoekers en onderzoeksgroepen genomineerd die het afgelopen jaar een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd op het gebied van wetenschap en maatschappij. De jury oordeelde unaniem lovend over de excellente kwaliteit van haar onderzoek als de maatschappelijke relevantie van de resultaten. Eveline Crone doet innovatief onderzoek naar hersenprocessen van pubers.

Om meer zicht te krijgen op het puberbrein maakt haar interdisciplinaire Brain & Development Lab onder meer gebruik van MRI-scans. Inzichten uit dit onderzoek kunnen op termijn mogelijk aanknopingspunten bieden om onderwijs en samenleving beter in te richten op de behoeften en mogelijkheden van jongeren. Crone is auteur van het boek Het puberende brein (2008) en ontwikkelde, in samenwerking met een jongerencommunicatiebureau, de op jongeren gerichte website www.kijkinjebrein.nl. Aan de Huibregstenprijs is geldbedrag van 25.000 euro verbonden is.

© Frank van Driel
foto: © Frank van Driel


Voor meer informatie: www.avondwenm.nl