Persbericht Meertens Instituut KNAW

Wat is de staat van het Nederlands?

21 juni 2016

Welke taal gebruiken inwoners van Nederland en Vlaanderen in welke situatie? Wanneer kiezen mensen voor Nederlands, en wanneer voor Frans, Fries, Chinees, Tamazight, Turks, of een andere taal? Het Meertens Instituut KNAW en de Universiteit Gent hebben binnen het project Staat van het Nederlands van de Taalunie het ‘StaatNed’-panel opgericht.

StaatNed-panel

Iedereen is welkom om deel te nemen aan het panel om zo de staat van het Nederlands in kaart te brengen. U kunt de enquête invullen op de website van het Meertens Instituut. De enquête bestaat uit vragen over zowel de eigen taalkeuzes als over de talen die men ziet en hoort in de eigen omgeving. De vragen gaan over verschillende situaties, zoals op het werk, thuis, in de media en in het onderwijs.

Lees het volledige persbericht op de website van het Meertens Instituut.

Foto credit: Fietsen worden verwijderd / Marjolein Katsma

 

Over het Meertens Instituut

Het Meertens Instituut houdt zich bezig met de bestudering en documentatie van Nederlandse taal en cultuur. Centraal staan de verschijnselen die het alledaagse leven in onze samenleving vormgeven. Het Meertens Instituut is een onderzoeksinstituut van de KNAW.

Logo Meertens Instituut