Huib Bakker

Titels Prof. dr.
Voorletters H.J.
Hoofdfunctie Directeur AMOLF
Vakgebieden Fysische chemie
  Elektromagnetisme, optica, geluidsleer
  Vastestoffysica
  Atoomfysica en molecuulfysica
Leeropdracht Spectroscopie van de gecondenseerde fase
Afdeling Afdeling Natuurkunde
Sectie Sectie Scheikunde
Lidmaatschap Lid
Sinds 2015
Secretaris van Sectie Scheikunde
Lid van Christiaan Huygens Wetenschapsprijs Jury
Adviserend lid van Sectie Natuur- en Sterrenkunde
Verbonden aan AMOLF en Van 't Hof Institute for Molecular Science
Universiteit van Amsterdam
Science Park 104
1098 XG Amsterdam
tel.  020 754 7108
bakker@amolf.nl
Persoonlijke website
Onderzoek/publicaties

Huib Bakker (1965) is wereldwijd bekend als expert in het onderzoek van eigenschappen van water en ijs. Bakker ontwikkelde een bijzondere infraroodtechniek die het mogelijk maakt de beweging en interactie van watermoleculen te bepalen. De nieuwe inzichten die dat opleverde over het gedrag van watermoleculen vinden hun toepassingen in de voedingsindustrie, energieopslag en bij waterzuivering.