Heineken Young Scientists Awards

De Heineken Young Scientists Awards willen het talent van de volgende generatie een extra stimulans geven. De Awards worden tegelijk met de Heinekenprijzen uitgereikt aan jonge, veelbelovende wetenschappers die door excellent onderzoek een voorbeeldfunctie vervullen voor andere jongere wetenschappers.

De winnaars van de Heineken Young Scientists Awards zijn ook de ideale ambassadeurs om de onderzoeksgebieden van de internationale Heinekenprijzen voor wetenschap dichter bij het grote publiek te brengen. Zij zijn actief in hetzelfde wetenschappelijke domein als de laureaten van de Heinekenprijzen.

De Heineken Young Scientists Award bestaat uit een speciaal ontworpen kunstwerk (door Jeroen Henneman uit Amsterdam) en een geldbedrag van 10.000 euro. De prijzen worden door dezelfde stichtingen gefinancierd als de Heinekenprijzen.

Vakgebieden

Biochemie en biofysica; cognitiewetenschap; geneeskunde; historische wetenschap; milieuwetenschappen

Voor wie?

Onderzoekers die hun promotietraject aan een Nederlandse onderzoeksinstelling niet langer dan vijf jaar voor de uitreiking van de Heineken Young Scientists Awards (29 september 2016) hebben afgerond (of dit binnen drie maanden na de uitreiking afronden).

Nominatie en uitreiking

U kunt geen nominaties meer indienen.