Lindau Ontmoetingsdagen met Nobelprijswinnaars

De Lindau Council & Foundation brengen jaarlijks tientallen Nobelprijswinnaars met honderden jonge wetenschappelijke talenten uit meer dan vijftig landen bij elkaar voor een meerdaagse ontmoeting. De KNAW draagt een aantal Nederlandse studenten en postdocs voor aan de Lindau Commissie voor deelname aan de ontmoetingsdagen. De Lindau Commissie selecteert de deelnemers.

De Lindau Ontmoetingsdagen hebben als doel het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars. Het programma bestaat uit lezingen van de Nobelprijswinnaars, plenaire discussies, thematische workshops en sociale evenementen.

Afwisselend staan de vakgebieden chemie, natuurkunde en fysiologie of geneeskunde centraal. Elke vijf jaar is er een interdisciplinaire ronde en elke drie jaar is er een ontmoeting op het gebied van de economische wetenschappen.

Van 24 tot 29 juni 2018 vinden de 68ste Lindau Ontmoetingsdagen plaats, op de vakgebieden fysiologie of geneeskunde. 

Vakgebieden

2018: fysiologie of geneeskunde

Voor wie?

Veelbelovende jonge wetenschappers (niet ouder dan 35 jaar) op de vakgebieden fysiologie of geneeskunde.

Nominatie en toelating

Voor de Lindau Ontmoetingsdagen 2018 op de vakgebieden fysiologie of geneeskunde kunnen universiteiten, onderzoeksinstituten en hoogleraren maximaal twee kandidaten nomineren. Raadpleeg de selectiecriteria voor deelname 

Nominaties bestaan uit de volgende documenten:

1. een uitgebreid cv van de kandidaat in het Engels

2. een persoonlijke aanbevelingsbrief in het Engels (raadpleeg de richtlijnen voor deze brief

U kunt nominaties uiterlijk 2 oktober 2017 per e-mail indienen via jeffrey.muskiet@knaw.nl   

De KNAW zal uit de ontvangen nominaties maximaal zeven kandidaten selecteren en voordragen aan de Lindau Commissie. De KNAW draagt bij aan de deelnamekosten van de participerende kandidaten. De reiskosten zijn voor rekening van de nominerende instelling dan wel de deelnemer.