Terugblik

Eerste Academy Grant Week: Getting to know the jungle of funding

Van 30 oktober tot 1 november 2018 vond voor de eerste keer de Academy Grant Week plaats, onder de titel Getting to know the jungle of funding. Alle KNAW-instituten waren vertegenwoordigd op dit event dat als zeer waardevol werd ervaren.

Er waren onderzoekers die meededen aan één programmaonderdeel, maar ook deelnemers die zich drie dagen lang hebben laten onderdompelen in subsidieworkshops. Het aanbod varieerde van intensieve eendaagse grant writing workshops tot een ontspannende workshop mental resilience, waar leren omgaan met de druk en stress die komt kijken bij het schrijven van onderzoeksaanvragen centraal stond.

De deelnemers vonden het zeer waardevol om met de verschillende onderzoekers van de KNAW-instituten in een meerdaags evenement bij elkaar te komen. Zo konden ze leren van de verschillende instituutsculturen rondom het schrijven van aanvragen en onderling ervaringen uitwisselen over hoe je je als onderzoeker handhaaft in deze omgeving.

Wat deelnemers na afloop zoal teruggaven aan feedback:

‘I’ve had the ability to learn from the experience of people who have already made successful and unsuccessful grant applications'.

'Wat ik heb geleerd, vooral in de eerste dag, is dat toch vooral de toon van bepaalde stukken in de aanvraag belangrijk is en hoe je de evaluatiecriteria kunt gebruiken om je eigen plan beter te maken.'

'I’ve learned some valuable practical tips & tricks such as to start early with writing the application, seek for advice (colleagues, experts and non-experts, industry) and study your review panel.'

Deelnemers aan de eerste Grant Week zouden het event graag weer terugzien in dit meerdaagse format in 2019.