Actueel

Europese burgers profiteren van delen van gezondheidsgegevens

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Winnaar Art of Neuroscience 2021 11-06-2021

  De elfde editie van de Art of Neuroscience-wedstrijd is gewonnen door Yas Crawford, een onafhankelijk kunstenaar en lid van de Royal Photographic Society. Met haar kunstwerk 'Cognition IX' kijkt Crawford naar neurologische interoceptie bij patiënten met myalgische encefalomyelitis (M.E). De winnaar werd door een jury gekozen uit 293 inzendingen uit meer dan 20 landen.

 • Winnaars KNAW Onderwijsprijs 2021 bekend 08-06-2021

  Wat was de invloed van thuisonderwijs op taalontwikkeling tijdens de eerste coronalockdown, hoe maak je tieners geïnteresseerd voor het milieu, kunnen muzikanten beter multitasken en kun je rijk worden door beleggen met artificiële intelligentie? Ook in 2021 dongen enthousiaste vwo-leerlingen met prachtige scripties mee naar de KNAW Onderwijsprijs. Vanmiddag was de feestelijke uitreiking voor de beste profielwerkstukken. De 12 winnaars krijgen een toelage voor hun eerste collegejaar.

 • Als wetenschap politiek wordt, daalt het vertrouwen van burgers 08-06-2021

  Ondanks hun verschillende achtergronden en opvattingen, hebben burgers een gedeelde behoefte aan betrouwbare wetenschap – zeker als die wordt gebruikt als basis voor overheidsbeleid. Zodra de scheidslijn tussen wetenschap en politiek vervaagt, daalt het vertrouwen van burgers. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Rathenau Instituut.

 • Terugblik - werkbezoek Koning aan de KNAW 04-06-2021

  Op 3 juni bracht de Koning een digitaal werkbezoek aan de KNAW. De impact van de coronacrisis stond centraal tijdens dit bezoek. 

Meer KNAW-nieuws