Actueel

Trippenhuiscomplex winnaar Amsterdamse Architectuur Prijs 2020

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • ‘Vrouwen horen niet in de marge van de geschiedschrijving’ 19-10-2020

  Myriam Everard krijgt de De La Courtprijs 2020 voor haar wetenschappelijke werk waarin de rol van vrouwen in de Nederlandse geschiedenis centraal staat. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een onderzoeker die zelfstandig en onbetaald onderzoek doet in de sociale- en geesteswetenschappen.

 • Lancering groot Pilotfonds: Wetenschapscommunicatie door wetenschappers: Gewaardeerd! 19-10-2020

  Met het pilotfonds Gewaardeerd!, dat is ingesteld door het ministerie van OCW, komt 1 miljoen euro beschikbaar voor erkenning en waardering van onderzoekers die zich al enige tijd inspannen voor wetenschapscommunicatie. In totaal is er voor zo’n honderd groepen onderzoekers een bijdrage uit het fonds beschikbaar.

 • KNAW pleit voor doorlopend eigen werkkapitaal - rolling grants - voor wetenschappers 16-10-2020

  Alle wetenschappers met een vaste aanstelling bij een universiteit of umc moeten een eigen werkkapitaal krijgen, dat ze naar eigen inzicht aan hun werk mogen besteden. In een advies over een zogenaamd rolling-grantfonds, dat minister Van Engelshoven vandaag in ontvangst nam, pleit de KNAW voor beurzen voor wetenschappers in verschillende fases van hun carrière.

 • Bodemdieren Haagse Hofvijver scoren veel hoger dan verwacht 12-10-2020

  De eerste officiële waarneming op het eilandje in de Hofvijver leverde maar liefst het rapportcijfer 9,1 op voor het bodemleven. 'Er leeft veel meer dan gedacht,' zegt initiatiefnemer en bodemkenner Gerard Korthals van het Centrum voor Bodemecologie en het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW). 'Dit toont meteen het belang van groen en van onverharde bodem in de stad.'

Meer KNAW-nieuws