Actueel

COVID-19: Expertvisies op de gevolgen voor samenleving en beleid

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Akademie van Kunsten krijgt zes nieuwe leden 22-07-2021

  De Akademie van Kunsten krijgt zes nieuwe leden. Het gaat om vooraanstaande kunstenaars uit alle kunstdisciplines zoals de muziek, beeldende kunst, toneel en literatuur. Leden van de Akademie van Kunsten worden gekozen op grond van nominaties. De nieuwe leden worden op 26 augustus 2021 geïnstalleerd in het Trippenhuis in Amsterdam.

 • COVID-19: Expertvisies op de gevolgen voor samenleving en beleid 15-07-2021

  COVID-19 heeft de samenleving op veel vlakken hard geraakt. Waar eerst alle aandacht ging naar de verspreiding, dreiging voor de gezondheid en druk op de gezondheidszorg, is er nu ook aandacht voor de bredere impact van het virus en de genomen maatregelen.

 • NWO-vidi voor leden De Jonge Akademie en KNAW-onderzoeker 14-07-2021

  De Jonge Akademie-leden Tim Baarslag en Hilde Verbeek en Pepijn Brandon, onderzoeker aan het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis ontvangen een Vidi-financiering van 800.000 euro voor hun onderzoek. Hiermee kunnen zij de komende vijf jaar een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opzetten.

 • Vertrouwen van Nederlanders in de wetenschap stijgt 08-07-2021

  Nederlanders hebben beduidend meer vertrouwen in de wetenschap dan drie jaar geleden. Toen gaven ze de wetenschap gemiddeld een 7,1 voor vertrouwen, nu is dat een 7,4. Dat blijkt uit onderzoek van het Rathenau Instituut dat elke drie jaar wordt herhaald. Sinds de metingen in 2012 begonnen, heeft het vertrouwen niet zo hoog gelegen.

Meer KNAW-nieuws