Actueel

Naar een Nederlands taalbeleid?

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • KNAW-onderzoekers ontvangen Vici-beurs 23-02-2018

  Op 23 februari 2018 heeft NWO de winnaars bekend gemaakt van de prestigieuze Vici-premies. Serge Dumoulin, directeur van het Spinoza Centre for Neuroimaging, krijgt een Vici voor onderzoek naar visuele waarneming. Bij het Nederlands Herseninstituut van de KNAW krijgt groepsleider Maarten Kole een Vici voor onderzoek naar de snelheid van een gedachte. Ook Birte Forstmann, honorair groepsleider bij het Nederlands Herseninstituut krijgt een Vici.

 • Evaluatie van de portfolio van onderzoeksinstituten van NWO en KNAW 21-02-2018

  Zijn de instituten van NWO en KNAW goed toegerust op nieuwe wetenschappelijke en maatschappelijke uitdagingen? Deze kernvraag staat centraal in de komende portfolio-evaluatie. 

 • Steeds meer sturing op excellent onderzoek 15-02-2018

  Sinds begin jaren negentig beloont de overheid excellente onderzoekers met subsidies en premies. Dit beleid richt zich vooral op individuele wetenschappers die grensverleggend fundamenteel onderzoek doen. Dit blijkt uit een nieuwe analyse van het Rathenau Instituut.

 • Karel Luyben benoemd tot Nationaal Coördinator Open Science 09-02-2018

  Voormalig rector magnificus van de Technische Universiteit Delft, Karel Luyben, is op 9 februari 2018 door de stuurgroep van het Nationaal Platform Open Science benoemd tot Nationaal Coördinator Open Science.

Meer KNAW-nieuws