Actueel

Europese burgers profiteren van delen van gezondheidsgegevens

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • ‘Ver terugkijken in het verleden kan enorme gevolgen hebben voor het begrip van de ecologie.’ 07-05-2021

  Het KNAW Fonds Ecologie steunt jonge onderzoekers die ecologisch veldwerk in binnen- en buitenland verrichten. Wij spraken twee van onze beurswinnaars zoöarcheoloog Youri van den Hurk en microbioloog Lisa van Sluijs. Wat is de impact van hun onderzoek en hoe zien zij hun toekomst?

 • Jaap van Dissel krijgt Akademiepenning van de KNAW 06-05-2021

  Jaap van Dissel, directeur van het Centrum van Infectieziekten van het RIVM en hoogleraar interne geneeskunde en infectieziekten aan de Universiteit Leiden, ontvangt op 31 mei de Akademiepenning van de KNAW. Van Dissel krijgt de prijs voor de wijze waarop hij tijdens de corona-epidemie de minister van VWS en het crisisteam van de overheid wetenschappelijk heeft geadviseerd over de bestrijding van COVID-19.

 • Europese samenwerking is noodzakelijk om wetenschappelijke desinformatie te bestrijden 03-05-2021

  In een nieuw rapport onderzoekt ALLEA (All European Academies) de mogelijkheden op het gebied van technische en beleidsmaatregelen om wetenschappelijke desinformatie aan te pakken; ALLEA pleit voor een betere Europese uitwisseling en samenwerking op dit gebied.

 • Drie nieuwe Faces of Science 03-05-2021

  Drie nieuwe onderzoekers starten vandaag met hun blog voor Faces of Science. Dit zijn Mikael Kaandorp, Lieke Lokin en Max Vetzo. Deze nieuwe Faces geven hiermee een inkijkje in hun leven als wetenschapper.

Meer KNAW-nieuws