Actueel

Onderzoek naar big data dwingt tot interdisciplinair teamwork

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • 'Strijder voor biodiversiteit': Louise Vet op 1 in Duurzame 100 13-10-2018

  In de tiende editie van de Duurzame 100 - de lijst met 'groene' denkers en doeners van Trouw - staat Louise Vet, directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), voor het eerst op één. Erkenning voor haar inzet voor onder andere de biodiversiteit. Maar ook voor het feit dat ze daadwerkelijk actie onderneemt. Bijvoorbeeld in de vorm van het veelbesproken Deltaplan Biodiversiteitsherstel.

 • Adrian Hamers wint de Christiaan Huygens wetenschapsprijs voor ruimtewetenschappen 08-10-2018

  Adrian Hamers heeft voor zijn proefschrift over het nauwkeurig berekenen van de evolutie van meervoudige ster- en planeetsystemen de Christiaan Huygens wetenschapsprijs voor ruimtewetenschappen 2018 gewonnen.

 • Martine Piccart ontvangt KNAW Bob Pinedo Cancer Care Award 04-10-2018

  De waarde voor de patiënt is de rode draad in haar wetenschappelijk onderzoek. De ontwikkeling van 'therapie op maat' staat centraal in haar werk. Martine Piccart (65) ontvangt de Bob Pinedo Cancer Care Award 2018 voor haar toonaangevende wetenschappelijke bijdragen aan de behandeling van borstkanker en haar veelzijdige educatieve en maatschappelijke bijdragen aan het klinisch kankeronderzoek.

 • Nederlands Herseninstituut en Huygens ING ontvangen een NWO-groot 28-09-2018

  Het Nederlands Herseninstituut, het Erasmus MC en de TU Delft ontvangen 2,5 miljoen euro van de Nederlandse Organisatie voor Onderzoek (NWO). Zij ontvangen dit bedrag voor een nieuw centrum genaamd CUBE: Centre for Ultrasound and Brain Imaging at Erasmus MC. Ook het Huygens ING ontving van NWO 2,5 miljoen euro voor het project REPUBLIC. Dit project maakt de Resoluties van de Staten-Generaal in de Gouden Eeuw online toegankelijk met de modernste technieken.

Meer KNAW-nieuws