Actueel

Onderzoek naar big data dwingt tot interdisciplinair teamwork

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Drie nieuwe Faces of Science 12-06-2019

  Drie nieuwe onderzoekers starten vandaag als Faces of Science. Dit zijn Dide van Eck, Jidde Jacobi en Lucia Baldauf. Via het schijven van artikelen en blogs over hun onderzoek laten zij zien hoe het is om wetenschapper te zijn.

 • KNAW Onderwijsprijzen 2019 uitgereikt 11-06-2019

  Indrukwekkende profielwerkstukken over genderneutraal onderwijs, moderne landbouw, wiskunde & werkelijkheid, en het veranderende verhaal over Indonesië ’45-’50 in de geschiedenislesboeken: vanmiddag was de feestelijke uitreiking van de KNAW Onderwijsprijs voor profielwerkstukken van vwo-scholieren. In elk van de vier profielen werden een eerste, een tweede en een derde prijs toegekend. Alle winnaars krijgen een toelage voor hun eerste collegejaar.

 • Steeds meer dino's in de toekomst? 07-06-2019

  In de toekomst treffen we door klimaatverandering mogelijk vaker giftige algen in onze kustwateren aan. Onderzoekers Karen Brandenburg en Dedmer van de Waal van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) raden dan ook aan om dit nauwlettend in de gaten te houden met landelijke monitoring. Ze bestudeerden de giftige algenbloeien van zogenaamde dinoflagellaten, die in Zeeland al elk jaar de kop opsteken.

 • Programma vluchtelingen in de wetenschap krijgt vervolg en een nieuwe naam 04-06-2019

  Het pilotprogramma ‘Vluchtelingen in de Wetenschap’ dat in 2018 voor het eerst plaatsvond, krijgt in 2019 en in 2020 een vervolg onder de naam Hestia – Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap. Op 4 juni zal NWO de nieuwe call voor 2019 openen. 

Meer KNAW-nieuws