Actueel

KNAW op het InScience filmfestival in Nijmegen

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Kennissector zet grote stap vooruit in nieuwe manier erkennen & waarderen 13-11-2019

  Vandaag lanceren VSNU, NFU, KNAW, NWO en ZonMw het position paper Ruimte voor ieders talent; naar een nieuwe balans in het erkennen en waarderen van wetenschappers over hoe we het werk van wetenschappelijke medewerkers breder willen erkennen en waarderen. Minder nadruk op aantallen publicaties, meer nadruk op andere domeinen, zoals onderwijs en impact. Deze vorm past beter bij de kerntaken van de kennis- en onderwijsinstellingen en bij wat de samenleving van hen vraagt.

 • Nieuwe KNAW Early Career Awards voor twaalf jonge onderzoekers 05-11-2019

  Twaalf jonge onderzoekers krijgen een Early Career Award van de KNAW. De prijs, een bedrag van 15.000 euro en een kunstwerk, is bedoeld voor onderzoekers in Nederland die aan het begin van hun carrière staan en die in staat zijn vernieuwende en originele onderzoeksideeën verder te ontwikkelen. Het is dit jaar voor het eerst dat de KNAW Early Career Awards worden toegekend. 

 • Hoge koninklijke onderscheiding voor Louise Vet bij afscheid als directeur NIOO-KNAW 31-10-2019

  Sinds donderdagmiddag 31 oktober 2019 mag ecoloog Louise Vet zich Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw noemen. Zij ontving deze koninklijke onderscheiding uit handen van minister Carola Schouten. Dit gebeurde ter gelegenheid van haar afscheid als directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), een nationaal en internationaal vermaard onderzoeksinstituut.

 • Inwonende bacteriën beschermen planten tegen infecties 31-10-2019

  Micro-organismen die in plantenwortels leven, werken nauw samen met planten om hun groei en stressbestendigheid te vergroten. Een internationaal team geleid door het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en Wageningen UR laat dat deze week zien in het bekende wetenschappelijke tijdschrift 'Science'.

Meer KNAW-nieuws