Actueel

Uitreiking KNAW Early Career Awards

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Leo Lucassen nieuwe directeur Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis 13-02-2020

  De KNAW benoemt Leo Lucassen tot directeur van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG). Eerder deze week werd al bekend dat de huidige directeur Henk Wals het IISG gaat verlaten om directeur te worden bij KNAW-instituut DANS. Beide starten begin april in hun nieuwe functie.

 • Noordzee-akkoord 12-02-2020

  Om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen is een forse groei van het aantal windmolens op de Nederlandse Noordzee voorzien in de komende decennia. Dit heeft gevolgen voor andere functies van de Noordzee zoals visserij, natuur en scheepvaart. Op 10 februari 2020 werd bekend dat het Noordzeeoverleg overeenstemming heeft bereikt over een Onderhandelaarsakkoord.

 • Henk Wals nieuwe directeur van landelijk data-instituut DANS 11-02-2020

  Op 1 april zal Henk Wals starten als directeur van DANS, het Nederlandse instituut van KNAW en NWO voor permanente toegang tot digitale onderzoeksgegevens. Wals volgt Peter Doorn op, die na vijftien jaar heeft aangegeven een stap terug te willen zetten.

 • Oproep voor inzendingen voor competitie Art of Neuroscience 11-02-2020

  Art of Neuroscience 2020 is nu open voor inzendingen. Neurowetenschappers en kunstenaars uit de hele wereld kunnen tot 20 mei 2020 bijdragen inzenden voor deze jaarlijkse competitie.

Meer KNAW-nieuws