Actueel

Onderzoek naar big data dwingt tot interdisciplinair teamwork

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • KNAW, NWO en ZonMw ondertekenen DORA-verklaring 18-04-2019

  De KNAW, NWO en ZonMw ondertekenen op 18 april 2019 de San Francisco Declaration on Research Assessment (DORA). DORA is een wereldwijd initiatief om bij de beoordeling van onderzoek en onderzoekers minder af te gaan op bibliometrische indicatoren (zoals publicaties en citaties) en meer op andere criteria. De verklaring bevat een set van aanbevelingen over de verbetering van onderzoeksbeoordeling. 

 • ComeniusNetwerk wil geluid van de docent laten horen 17-04-2019

  Het ComeniusNetwerk wil optreden als spreekbuis van docenten in het hoger onderwijs. Het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP) interviewde bestuurslid Marc van Mil over doelen en activiteiten van het ComeniusNetwerk.

 • Drie nieuwe Faces of Science 17-04-2019

  Drie nieuwe onderzoekers starten vandaag met hun blog voor Faces of Science. Dit zijn Lucas van der Deijl, Sophie Hermans en Leanne Jansen. Deze nieuwe Faces geven hiermee een inkijkje in hun leven als wetenschapper.

 • ComeniusNetwerk verwelkomt 71 nieuwe leden 16-04-2019

  Alle 71 nieuwe leden die in 2019 toetreden tot het ComeniusNetwerk zijn bekend. De ontvangers van de drie beurzen uit het Comeniusprogramma van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) en de genomineerden voor de Docent van het Jaar Verkiezing 2019 (Interstedelijk Studenten Overleg, ISO) worden lid van het ComeniusNetwerk.

Meer KNAW-nieuws