Actueel

KITLV presenteert onderzoek naar het koloniale en slavernijverleden van Rotterdam

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Terugblik webinar: Waarom we ons (niet) aan de regels houden 24-02-2021

  De naleving van regels was zelden zo het middelpunt van nationale discussie. Wat weten we uit onderzoek over naleving van gedragsrichtlijnen, al dan niet opgelegd door de overheid? In het webinar 'Waarom we ons (niet) aan de regels houden' op 23 februari belichten deskundigen de gespannen relatie tussen de communicatie over wet- en regelgeving en de naleving ervan.

 • Samen verder met open science 24-02-2021

  Het Rathenau Instituut publiceert het rapport 'Samen verder met open science'. Hierin wordt onder meer onderzocht wanneer publieke betrokkenheid bij wetenschap betekenisvol is, en hoe deze kan worden georganiseerd. 

 • ComeniusFestival voor hoger onderwijsvernieuwers gaat door 22-02-2021

  Het ComeniusFestival op 1 maart gaat door onder de vlag van de KNAW. Door een hack van de servers bij NWO kan het NRO, waar het ComeniusNetwerk door wordt ondersteund, het festival momenteel zelf niet verzorgen. 

 • Terugblik webinar: de Maakbare Mens 19-02-2021

  Hoe maakbaar is de mens? Op 18 februari 2021 organiseerde de KNAW het webinar 'De maakbare mens'. Van exoskeletten en protheses, tot het verbinden van hersenen met computers: er is steeds meer mogelijk op het gebied van het uitbreiden en verbeteren van het menselijk lichaam. Maar is het wel wenselijk om te werken aan De Supermens? Waar zijn Nederlandse wetenschappers nu mee bezig en hoe beïnvloeden zij de mens van de toekomst?

Meer KNAW-nieuws