Actueel

KNAW pleit voor landelijke coördinatie om geneesmiddelen sneller bij patiënt te krijgen

Persbericht

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • KNAW Beijerinck Premie naar originele denker in de virologie 25-01-2022

  De KNAW reikt dit jaar de Beijerinck Premie uit aan Tessa Quax (1986). Quax krijgt de Beijerinck Premie voor haar originele virologisch onderzoek. De jury roemt vooral haar onderzoek naar virussen van archaea. Het onderzoek draagt bij aan de opheldering van de oorsprong en evolutie van alle virussen.

 • Wat is de impact van de pandemie op wetenschap(pers)? 21-01-2022

  De wereld veranderde in rap tempo toen de coronacrisis begon. Ook de wetenschapswereld ondervond positieve én negatieve effecten. Welke effecten willen we behouden? En welke juist verhelpen?

 • ‘De erkenning van het belang van mijn onderzoek is een grote aanmoediging voor mij.’ 18-01-2022

  Donya Alinejad en Jonathan Mijs ontvangen op 14 februari a.s. de KNAW Early Career Award. Donya Alinejad doet onderzoek naar de invloed van digitale media op sociale en maatschappelijke processen. Jonathan Mijs houdt zich bezig met de vraag waarom de groei van economische ongelijkheid samen gaat met een groeiende geloof in meritocratie. Wat is het belang van hun onderzoek en hoe gaan zij deze prijs besteden?

 • Neusgierige wetenschappers verzamelen geurtaal en geurgebruiken 17-01-2022

  Hoe ruikt januari voor u? Zwavelig naar vuurwerk en ranzig naar oliebollen? Heumig of muf vanwege het binnen zitten? Drassig naar regen en modder? Aromatisch omdat alcohol tijdelijk door rooibosthee wordt vervangen? Branderig naar stookkachels; voor de een balsemiek en voor de ander een meur? Of is januari geurloos omdat u met reukloosheid bent getroffen?

Meer KNAW-nieuws