Actueel

Europese burgers profiteren van delen van gezondheidsgegevens

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Europese burgers profiteren van delen van gezondheidsgegevens 08-04-2021

  Europese netwerken van academies pleiten voor een snelle oplossing voor de problemen op het gebied van het delen van gezondheidsgegevens. Zij doen dat in een advies dat op 8 april verschijnt.

 • Martijn Eickhoff nieuwe directeur NIOD 06-04-2021

  Martijn Eickhoff wordt per 1 september 2021 door de KNAW benoemd als directeur van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Eickhoff is de opvolger van Frank van Vree, die zijn functie in verband met zijn naderende pensionering overdraagt, maar wel bij het NIOD in dienst blijft als programmadirecteur van het onderzoeksproject over Nederlands geweld tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. 

 • KNAW gaat adviseren: hoe bereiden we ons voor op de volgende pandemie? 31-03-2021

  Wat moet er in Nederland gebeuren om in de toekomst goed voorbereid te zijn op infectieziektenuitbraken? En hoe kunnen nadelige maatschappelijke effecten van toekomstige uitbraken worden beperkt? Over die vragen gaat een adviescommissie van de KNAW zich buigen.

 • WRR en KNAW starten scenariostudie naar brede impact coronacrisis 25-03-2021

  De coronacrisis heeft onze samenleving hard geraakt. Nu we ruim een jaar met dit virus leven is de vraag hoe het vanaf hier verder kan gaan. De WRR (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) en de KNAW starten daarom een gezamenlijke scenariostudie naar de brede impact van de coronacrisis om zo de Nederlandse regering strategisch te ondersteunen. We hebben hierbij oog voor de medisch-virologische aspecten van de pandemie, maar vooral ook voor de brede maatschappelijke vraagstukken.

Meer KNAW-nieuws