Actueel

Netwerken cruciaal voor verspreiding én bestrijding Covid-19

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Europese meerjarenbegroting groot verlies voor onderzoek en innovatie én de samenleving 23-07-2020

  Hoe willen we de uitdagingen die over ons heen buitelen (zoals de COVID-19 pandemie, de digitale samenleving en een groene transitie met economisch herstel) gaan oplossen zonder extra budget voor fundamenteel onderzoek en innovatie? Dat is de grote vraag waar niet alleen de academische wereld mee blijft zitten na de onderhandelingen in de Europese Raad over de EU-begroting. Iedereen zou zich dat af moeten vragen, niet in de laatste plaats politiek Den Haag.

 • 'Volg je nieuwsgierigheid, vooral als er geen duidelijke antwoorden zijn.' 21-07-2020

  Hoe is het om een Face of Science te zijn? Deze en andere vragen stelden wij aan Tom Bergkamp en Afra Foli, twee nieuw gekozen Faces. Deze jonge promovendi laten door middel van blogs en filmpjes zien hoe het leven van een wetenschapper eruit ziet. Zo helpen zij scholieren die staan voor een keuze in hun studie. 

 • KNAW ondersteunt statement ERC 16-07-2020

  De KNAW maakt zich grote zorgen over de voorgenomen bezuiniging op het aanstaande Europese onderzoeksprogramma Horizon Europe. Zij ondersteunt daarom van harte het statement dat de European Scientific Council deze week uitbracht.

 • Brandbrief jonge wetenschappers: laat ons niet in de steek 13-07-2020

  Kennis gaat verloren, potentiële innovaties stagneren en carrières raken gefrustreerd. Dit zijn in het kort de gevolgen van de coronacrisis voor jonge wetenschappers als er niets gebeurt. Daarom sturen het Promovendi Netwerk Nederland, PostdocNL en De Jonge Akademie namens alle Nederlandse Young Academies op maandag 13 juli een brandbrief aan de regering met het verzoek tot een continuïteitspakket van € 350 miljoen.

Meer KNAW-nieuws