Actueel

Onderzoek naar big data dwingt tot interdisciplinair teamwork

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • KNAW-advies over herhaalonderzoek in Nieuwsuur 26-07-2018

  Nieuwsuur besteedde op 25 juli 2018 aandacht aan het niet publiceren van medisch onderzoek met tegenvallende resultaten, bijvoorbeeld het ontbreken van een gunstig effect van een behandeling. Johan Mackenbach, voorzitter van de adviescommissie over herhaalonderzoek, beaamde dat dergelijk onderzoek vaak niet tot publicatie komt.

 • KNAW steunt Hongaarse academie in pleidooi voor behoud van ruimte voor fundamenteel onderzoek 20-07-2018

  De KNAW heeft er bij de Hongaarse minister van Innovation and Technology op aangedrongen om de voorgestelde wetswijzigingen in Hongarije met betrekking tot de Hongaarse academie van wetenschappen te heroverwegen. De nieuwe wetgeving plaatst het overgrote deel van het budget van de Hongaarse academie onder het Ministerie voor Innovatie en Technologie.

 • Internationale commissie beoordeelt NIOO-KNAW als topinstituut 19-07-2018

  Driemaal het hoogste cijfer, dat is het zeer positieve oordeel over het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) van een onafhankelijke internationale commissie onderzoekers. De volledige resultaten van het belangrijke, zesjaarlijkse assessment zijn zonet gepubliceerd. NIOO-directeur Louise Vet reageert verheugd: 'De commissie erkent niet alleen onze wetenschappelijke kracht, maar ook die van onze kennisoverdracht naar al die maatschappelijke partijen die daar belang bij hebben.'

 • Nieuwe artist-in-residence NIAS experimenteert op eigen lichaam 17-07-2018

  De Colombiaanse kunstenaar Ana María Gómez López wordt de nieuwe artist-in-residence bij het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW). Zij gaat zich richten op een bijna verloren traditie in de wetenschap: het zelf-experiment.

Meer KNAW-nieuws