Actueel

KNAW pleit voor landelijke coördinatie om geneesmiddelen sneller bij patiënt te krijgen

Persbericht

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Instituut Gak-KNAW Award voor Jelle Lössbroek 06-12-2021

  Pensioenarmoede treft een groot deel van de migranten in Nederland. Hoe komt dit en wat is hieraan te doen? Socioloog Jelle Lössbroek ontvangt vandaag de Instituut Gak-KNAW Award voor zijn onderzoeksvoorstel dat ingaat op deze vragen. Met de Award krijgt Lössbroek een driejarige aanstelling als postdoctoraal onderzoeker bij het NIDI.

 • Spinnen winnen fotofinish van pissebedden 03-12-2021

  De surprise voor Wereldbodemdag, ieder jaar op 5 december, vormen ditmaal de spinachtigen. Zij verrassen vriend en vijand door de landelijke Bodemdieren Top 3 van 2021 aan te voeren. In 86% van de tuinen, parken en schoolpleinen vonden de enthousiaste deelnemers aan de Bodemdierendagen deze dieren. De pissebedden zijn voor de 2e keer achter elkaar afgetroefd en eindigen op 85%, gevolgd door de winnaars van vorig jaar – de regenwormen – met 82%.

 • KNAW organiseert conferentie over gezondheidsongelijkheid 02-12-2021

  De Covid-19-pandemie heeft kansarme groepen in de samenleving veel harder getroffen dan andere en zo de gezondheidskloof tussen sociaaleconomische groepen vergroot. In een nieuw rapport en tijdens een aankomende bijeenkomst bespreken vooraanstaande wetenschappers hoe een beter begrip van de verschillen kan helpen ongelijkheden te verkleinen.

 • Lancering rapport impact COVID-19-pandemie op wetenschappers 30-11-2021

  De COVID-19-pandemie heeft aanzienlijke impact op het werk en welzijn van wetenschappers. Leiderschap, geld en maatwerk zijn nodig om de gevolgen op te vangen.

Meer KNAW-nieuws