Actueel

KITLV presenteert onderzoek naar het koloniale en slavernijverleden van Rotterdam

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

Nieuws

 • Benoeming nieuwe algemeen directeur KNAW 12-01-2021

  Het bestuur van de KNAW benoemt Wilma de Koning tot algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Zij volgt Mieke Zaanen op die per 1 juli 2021 afscheid neemt wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Wilma de Koning is nu vicevoorzitter van het College van Bestuur van Radboud Universiteit.

 • ComeniusNetwerk en NRO versterken elkaar voor onderwijsvernieuwing in het hoger onderwijs 12-01-2021

  Het ComeniusNetwerk, het netwerk van onderwijsvernieuwers in het hoger onderwijs, is per 1 januari 2021 ondergebracht bij het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) in Den Haag. Het ComeniusNetwerk maakte na de oprichting in 2018 een vliegende start bij de KNAW. Het netwerk gaat nu verder de diepte in om het hoger onderwijs te verbeteren. 

 • Terugkijken KNAW-webinar: Het nieuwe coronavirus en de feiten over vaccinatie 11-01-2021

  Het vaccinatieprogramma tegen het coronavirus is gestart. Maar hoe werken deze vaccins?  Welke bijwerkingen kunnen optreden? Deze en andere vragen kwamen aan de orde tijdens het KNAW-webinar 'Het nieuwe coronavirus en de feiten over vaccinatie' op 7 januari jl. Dit webinar is nu terug te zien.

 • Wetenschappelijk onderzoek Cariben krijgt impuls van ruim 7 miljoen euro 07-01-2021

  Minister van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakte tijdens het Ministeriële Vierlandenoverleg Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekend dat er ruim 7 miljoen euro is toegekend aan twee projecten binnen het NWO programma Caribisch Onderzoek. De nadruk binnen deze financieringsronde ligt op structuurversterking van het kennissysteem en inbedding van wetenschappelijk onderzoek in het Caribische gedeelte van het Koninkrijk der Nederlanden.

Meer KNAW-nieuws