Lezing door Adam Tanner: 'What stays in Vegas'

Datum:
24 oktober 2014 van 18:00 tot 20:00 uur
Locatie:
KNAW, Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 551 0727
Voeg toe:

Adam Tanner, auteur van het boek What stays in Vegas: The world of personal data – Lifeblood of big businesses – and the end of privacy as we know it, legt uit waar volgens hem de grootste bedreiging voor onze privacy vandaan komt: niet van de NSA, maar van bedrijven.

500x220-141024-tanner

We leven in een tijdperk waarin persoonlijke gegevens op grote schaal worden verzameld en samengevoegd, of we dat nu leuk vinden of niet. Voor bedrijven die niet aan deze trend willen meedoen wordt het steeds lastiger concurrerend te blijven. Adam Tanner, auteur van het boek What stays in Vegas, legt uit waar volgens hem de grootste bedreiging voor onze privacy vandaan komt: niet van de NSA, maar van bedrijven. Zo lang er geen duidelijke maatschappelijke en wettelijke grenzen worden gesteld, is de kans op misbruik van persoonsgegevens levensgroot.

De lezing van Tanner past in de reeks ter ere van het twintigjarig bestaan van het Tilburg Institute for Law, Technology, and Society (TILT). Tanner zal een boekje opendoen over de manier waarop bedrijven privégegevens van klanten verzamelen en verkopen. Hij doet dat vanuit twee perspectieven: dat van de ondernemers die zich met deze praktijken inlaten, en dat van de mensen die daar het slachtoffer van zijn. Tanner laat zien wat de ongebreidelde verspreiding van persoonlijke gegevens betekent voor de betrokkenen.

De voertaal van deze bijeenkomst is Engels. You will find information in English on the Academy website.