Els van Wijngaarden, Hannah Boeijkens en David Schmidt in Stadsschouwburg Utrecht

Datum:
2 april 2017 van 12:00 tot 13:15 uur
Locatie:
Stadsschouwburg Utrecht, Lucasbolwerk 24, 3512 EJ Utrecht
Voeg toe:

Drie jonge, veelbelovende wetenschappers vertellen in de Stadsschouwburg Utrecht over hun onderzoek. Met elkaar en met de zaal gaan ze in gesprek over hoe je onderzoek doet, waar je tegenaan loopt en wat er met de resultaten gebeurt.

Een middag speciaal bedoeld voor leerlingen, studenten en iedereen die meer wil weten over wetenschap. 

Sprekers:

  • Religiewetenschapper Els van Wijngaarden was afgelopen maanden veel in het nieuws vanwege haar proefschrift naar 'een voltooid leven'. Zij promoveerde aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht.
  • Hannah Boeijkens, neurowetenschapper vertelt over hoe hersenonderzoek en neurotraining kinderen met bewegingsproblemen kunnen helpen. Zij promoveert aan de Maastricht University.
  • David Schmidt promoveert op experimenteel onderzoek naar bloed bij Sanguin in Amsterdam. Hij studeerde aan de Universiteit Utrecht.

Over Faces of Science

Faces of Science is een online-omgeving waar bezoekers aan de hand van filmpjes, blogs en andere informatie over het onderzoek een kijkje in de wereld van de onderzoeker krijgen. Promovendi nemen de bezoekers mee op een digitale reis naar hun onderzoek, waardoor zij terecht kunnen komen in bijvoorbeeld een laboratorium, een bibliotheek of op een bijzondere locatie ergens in de wereld.