Beladen onderwerpen in de klas: wat heeft de wetenschap u te bieden?

Datum:
17 januari 2019 van 16:30 tot 18:00 uur
Locatie:
IISG, Cruquiusweg 31, 1019 AT Amsterdam
Contact:
Voeg toe:

Het IISG organiseert een middag voor docenten over het Nederlandse slavernijverleden en koloniale geschiedenis, onderwerpen die voor beroering in de klas kunnen zorgen. Tegelijkertijd staat de wetenschap niet stil. Wat kunnen wetenschappers en docenten doen om deze onderwerpen bespreekbaar te maken?

Tijdens deze middag zullen onderzoekers van het IISG, Matthias van Rossum en Klaas Stutje, lespakketten lanceren over gedwongen arbeid en slavernij. Het lesmateriaal is primair bedoeld voor de bovenbouw havo/vwo en is in print gratis beschikbaar.

Beide wetenschappers werkten beiden nauw samen met Paula van Rooij, didactisch auteur bij Van Rooij ONderWIJS. Zij komt deze middag vertellen over hoe zij het onderzoek vertaald heeft naar educatie.

Meer informatie en aanmelden

Zie voor meer informatie over het programma en aanmelden de website van het IISG.

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is gevestigd in Amsterdam (Cruquiusweg 31, 1019 AT Amsterdam).
Logo IISG