Weekend van de Wetenschap

Bodemdierendag!

Datum:
4 oktober 2015
Locatie:
Eigen tuin, park om de hoek, groene dak of je balkon
Contact:
Voeg toe:

Het bodemleven is ontzettend rijk. Biodiversiteit: daarvoor hoef je niet naar de tropische regenwouden. Een blik in de grond onder je voeten levert minstens zoveel onmisbaar leven op. Het NIOO-KNAW vraagt iedereen om 'mee te graven' op 4 oktober en zo van alles te ontdekken.

Het bodemleven is ontzettend rijk. Biodiversiteit: daarvoor hoef je niet naar de tropische regenwouden. Een blik in de grond onder je voeten levert minstens zoveel onmisbaar leven op. In één handje grond zitten al meer bodembewoners dan het totale aantal mensen op aarde.

We vragen iedereen om met ons ‘mee te graven’ op 4 oktober en zo van alles te ontdekken. De bekendste groepen, die iedereen (met de Bodemdierendag-zoekkaart) kan herkennen, kun je doorgeven aan ons. Voor de liefhebbers zijn er ook nog speciale soorten om op te sporen.

Dan weten we straks hoe het met het bodemleven in onze dorpen en steden staat! Daar is nu namelijk nog veel te weinig van bekend… 2015 is het Jaar van de Bodem. Zonder bodemdieren geen gezonde bodem, en dus geen gezuiverd water, genoeg voedsel en stoffen voor kleren.

Organisatie

Het Centre for Soil Ecology en het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW).

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO)

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO) is met ruim 200 medewerkers en studenten een van de grootste onderzoeksinstituten van de KNAW. Het is gespecialiseerd in de ecologie van het zoete water en het land. Sinds 2011 is het gevestigd in een duurzaam gebouwd onderzoekspand in Wageningen.


Logo NIOO