Border Sessions

Datum:
16 november 2012 van 09:30 tot 17:00 uur
Locatie:
Theater a/h Spui, Spui 187, 2511 BN Den Haag.
Voeg toe:

In Border Sessions spreken en discussiëren vooraanstaande wetenschappers, filosofen en auteurs over de invloed van nieuwe technologie op de maatschappij. Sprekers zijn onder andere internetcriticus Andrew Keen, journalist/schrijver Robert Kaplan en auteur David Wolman.

Andrew Keen, de ‘antichrist van Silicon Valley’, wordt geïnterviewd over zijn boek Digital Vertigo, waarin hij waarschuwt dat de “cult of the social” onze persoonlijke privacy en vrijheid in gevaar brengt. Robert D. Kaplan wordt aan de tand gevoeld over zijn nieuwe boek De wraak van de geografie, waarin hij bespreekt hoe globalisering en digitalisering grenzen doen vervagen terwijl geografische kenmerken de wereldpolitiek diepgaand beïnvloeden. Ernst-Jan Pfauth zal in gesprek gaan met David Wolman over zijn nieuwe boek The End of Money en hoe technologische vernieuwingen ons een cashless society kunnen brengen.

Het Rathenau Instituut is inhoudelijk partner van Border Sessions. Jan Staman, directeur van het Rathenau Instituut, wordt geïnterviewd over de invloed van technologie op onze democratie. Onderzoeker Ira van Keulen geeft een lezing over Human Enhancement, onderzoeker Stans van Egmond over Leren van Verhalen.

Organisatie

Rathenau Instituut