Christiaan Huygens en wetenschapspopularisering

Datum:
9 januari 2019 van 17:00 tot 18:30 uur
Locatie:
Spui 25, Spui 25-27, 1012 WX Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 525 8142
Voeg toe:

Het vertalen van wetenschappelijke ontdekkingen naar een breed publiek is al lange tijd een passie van vele grote ontdekkingsreizigers en onderzoekers. In de zeventiende eeuw maakte Christiaan Huygens er zijn levenswerk van de ontdekkingen van de ontluikende Verlichting te verspreiden, nog vóór de opkomst van veelgeprezen Isaac Newton. Hoe kunnen we geschiedenissen zoals die van Huygens uit de ivoren toren halen?

NIAS-fellow Fabian Kraemer gaat met journalist en auteur Hugh Aldersey-Williams in gesprek over Christiaan Huygens en wetenschapspopularisering in Spui25.

Meer informatie en aanmelden

Zie de website van Spui 25 voor meer informatie over het programma en aanmelden.

Het NIAS (Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences)

Het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het stimuleert hoogwaardig onderzoek, reflectie en verdieping binnen de geestes- en sociale wetenschappen, evenals internationale kennisuitwisseling en onderzoeksamenwerking. Het NIAS biedt de meest talentvolle wetenschappers de gelegenheid om in een interdisciplinaire en internationale context te werken aan nieuwe inzichten, het opzetten van nieuwe samenwerkingsverbanden of te zoeken naar oplossingen voor maatschappelijke problemen.

Logo NIAS