NIOO-KNAW

Conferentie Eco-intensive agriculture

Datum:
21 april 2015 van 09:30 tot 17:00 uur
Locatie:
KNAW, Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Voeg toe:

De landbouw ziet zich geconfronteerd met de uitdaging om een mondiale bevolking van 9 miljard mensen duurzaam te voeden. De 3,8 miljoen jaar aan evolutie in de natuur bevat wellicht de sleutel. Tijdens deze conferentie zullen topwetenschappers hun visie op ecologische intensieficatie van de landbouw delen, bediscussiëren en synthetiseren.

LOGO EIACOp 21 april presenteren topwetenschappers uit binnen- en buitenland de kansen die ‘eco-intensive methoden’ bieden voor het verbeteren van de landbouw. Het uitgangspunt is eenvoudig: werken met de natuur. Gebruik natuurlijke processen om robuuste landbouwsystemen te ontwikkelen. Met een hoge en stabiele opbrengst.

Op de conferentie delen wetenschappers uit de hele wereld hun kennis over ecologische principes in de landbouw, en over hoe die kennis gebruikt kan worden in verschillende landbouwsystemen in onze huidige samenleving.

Deze conferentie wordt georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Contact

Ciska Veen,
Jasper Wubs,