What’s up with flex? Debat over verleden, toekomst en verandering

Datum:
12 april 2018 van 16:00 tot 18:30 uur
Locatie:
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Voeg toe:

Flexibilisering is niet meer weg te denken, maar de kritiek op de gevolgen ervan (denk aan toenemende onzekerheid) neemt toe. Tegelijkertijd groeit het besef dat Nederland internationaal een uitzonderingspositie inneemt. Flex is geen natuurramp, maar het gevolg van vroegere keuzes in politiek en polder. Een debat georganiseerd door het IISG-KNAW.

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) wil niet alleen terugblikken op de praktijk en strategie van de FNV in het verleden, maar ook kijken naar wat dit betekent voor de toekomst van de arbeidsverhoudingen en vakbeweging in Nederland. Naar aanleiding van de presentatie van het verkennende onderzoeksrapport Precaire polder gaan deskundigen uit politiek, vakbeweging en wetenschap in debat. 

Meer informatie en aanmelding

Website Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.


Logo IISG