Nikki Dijkstra, Marijke Naezer en Marie Elske Gispen in OBA Amsterdam

Datum:
20 december 2016 van 19:30 tot 21:00 uur
Locatie:
OBA Theater, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Voeg toe:

Drie jonge, veelbelovende wetenschappers vertellen in de OBA over hun onderzoek. Met elkaar en met de zaal gaan ze in gesprek over hoe je onderzoek doet, waar je tegenaan loopt en wat er met de resultaten gebeurt.

Een avond speciaal bedoeld voor leerlingen, studenten en iedereen die meer wil weten over wetenschap.

Nikki Dijkstra is zeeonderzoeker en doet onderzoek naar 'dode zones' in de zee, die veroorzaakt worden door fosfaat.Marijke NaezerMarijke Naezer is cultureel antropoloog bespreekt de vraag hoe jongeren hun seksualiteit vormgeven op social media.Marie-Elske-Gispen-foto-Kees-van-de-Veen.jpgMarie Elske Gispen is jurist en deed onderzoek naar de toegankelijkheid van pijnmedicatie in relatie tot mensenrechten.

Over Faces of Science

Faces of Science is een online-omgeving waar bezoekers aan de hand van filmpjes, blogs en andere informatie over het onderzoek een kijkje in de wereld van de onderzoeker krijgen. Promovendi nemen de bezoekers mee op een digitale reis naar hun onderzoek, waardoor zij terecht kunnen komen in bijvoorbeeld een laboratorium, een bibliotheek of op een bijzondere locatie ergens in de wereld.