Discovery Festival

Datum:
25 september 2015  -  26 september 2015
Locatie:
NEMO, Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam
Voeg toe:

Deze tiende editie van Discovery Festival in Science Center NEMO in Amsterdam biedt maar liefst 35 programma-onderdelen aan op gebied van kunst, wetenschap, muziek en film. Tijdens deze jubileumeditie zoomt Discovery Festival in op autonomie en legt zowel onze autonomie als die van onze machines onder de loep. De vraag Who's in control? staat centraal.

200-beeld-discovery-festival-affiche

Thema Who’s in control?

Hoe behouden we onze autonomie? Hoe beschermen we ons tegen onze zelf gecreëerde systemen? Hoe kunnen we weten of onze keuzes wel van ons zijn? Is autonomie überhaupt mogelijk? En als machines autonomer worden, wat betekent dat dan voor ons? Discovery Festival 2015 onderzoekt onze autonomie en die van onze machines, door te vragen: Who’s in control?

Programma en tickets

Het programma loopt van 21.00 uur tot 04.00 uur de volgende ochtend. Meer informatie over het festival en de tickets staan op de website van het Discovery Festival.

Partners

Discovery Festival 2015 wordt georganiseerd door Stichting Very Disco, met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, de KNAW en de Europese Unie in het kader van European Researchers' Night.