Beijerinck Lezing en KNAW Beijerinck Premie

Dutch Annual Virology Symposium (DAVS)

Datum:
3 maart 2022 van 09:30 tot 18:00 uur
Locatie:
Online
Contact:
Voeg toe:

Het Dutch Annual Virology Symposium (DAVS) biedt zowel jonge als gevestigde virologen een platform voor het presenteren van hun onderzoek. Het symposium omvat onder andere de Beijerinck Lezing door professor Jesse Bloom van het Amerikaanse Fred Hutchinson Cancer Research Center alsmede de uitreiking van de KNAW Beijerinck Premie 2022.

Professor Jesse D. Bloom van het Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle zal de Beijerinck Lezing 2022 houden: Interpreting the evolution of SARS-CoV-2. Bloom, verbonden aan het Howard Hughes Medical Institute, is een van de meest vooraanstaande onderzoekers op het gebied van computationele biologie en de evolutie van virussen, met name influenza- en coronavirussen.

Dr. Tessa Quax, Associate Professor aan de Rijksuniversiteit Groningen (Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute) krijgt de KNAW Beijerinck Premie 2022 voor haar unieke onderzoek naar virussen van archaea.

Programma

  • voordrachten (15-20 min.)
  • poster pitches (3 min.) in Gather Town
  • Beijerinck Lezing door professor Jesse Bloom, Fred Hutchinson Cancer Research Center
  • uitreiking van de Beijerinck Premie 2022 aan dr. Tessa Quax, gevolgd door een lezing door de laureaat
  • posters en virtuele borrel in Gather Town

Persbericht over de KNAW Beijerinck Premie 2022.

Het symposium wordt gehouden onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie (KNVM) en wordt ondersteund door het M.W. Beijerinck-Virologie Fonds van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).