Dutch Annual Virology Symposium (DAVS)

Datum:
8 maart 2019 van 09:30 tot 17:30 uur
Locatie:
Openbare Bibliotheek van Amsterdam, Theaterzaal OBA, zevende etage, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 551 0747
Voeg toe:

Het Dutch Annual Viroloy Symposium is sinds de start in 1992 uitgegroeid tot een belangrijke, drukbezochte bijeenkomst voor de Nederlandse virologische gemeenschap. Met onder meer de uitreiking van de KNAW-Beijerinck Prijzen 2019.

Dit symposium biedt een podium voor zowel jonge aankomende als gevestigde onderzoekers om hun nieuwste bevindingen te delen. Presentaties worden geselecteerd over de volle breedte van het vakgebied. Beoogd wordt zoveel mogelijk aspecten van de virologie aan bod te laten komen, maar de kwaliteit van het onderzoek is uiteindelijk leidend voor selectie.

Tijdens het symposium zullen de KNAW Beijerinck Prijzen 2019 uitgereikt worden, de M.W. Beijerinck Virologie Prijs 2019 en twee Beijerinck Premies. De winnaar van de Virologie Prijs zal de Beijerinck Lecture uitspreken en de winnaars van de Beijerinck Premies zullen een presentatie geven over hun werk. De prijswinnaars zijn op 23 januari 2019 bekendgemaakt via een persbericht

De voertaal van deze bijeenkomst is Engels.

M.W. Beijerinck Virologie Fonds

Deze bijeenkomst wordt onder meer gefinancierd door het M.W. Beijerinck Virologie Fonds van de KNAW. DAVS wordt georganiseerd onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie (KNVM).