Festival Liefde voor de wereld: over Rosa Luxemburg en Hannah Arendt

Datum:
8 maart 2019 van 16:00 tot 19:30 uur
Locatie:
Instituut voor Sociale Geschiedenis, Cruquiusweg 31, 1019 AT, Amsterdam
Voeg toe:

Hoe inspireren literatuur en filosofie bij hedendaagse vraagstukken? En wat is de betekenis van Rosa Luxemburg en Hannah Arendt daarbij?

Rosa Luxemburg en Pieter Jelles Troelstra, archief IISG

In tien korte reflecties wordt aandacht besteed aan het leven en werk van politica, filosofe en revolutionaire Rosa Luxemburg, onder andere vanuit de optiek van filosoof Hannah Arendt. Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis - een onderzoeksinstituut van de KNAW - toont voor deze speciale gelegenheid enkele bijzondere documenten uit de collectie.

Meer informatie

Het festival is uitverkocht. Meer informatie op de website Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis

Organisatie

Liefde voor de Wereld is een samenwerking tussen het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en Stichting Amor Mundi. Het programma is mede mogelijk gemaakt door het Goethe Instituut.

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is gevestigd in Amsterdam (Cruquiusweg 31, 1019 AT Amsterdam).

Logo IISG