Finale Academische Jaarprijs 2011

Datum:
26 oktober 2011 van 19:00 tot 22:00 uur
Locatie:
Stadsgehoorzaal Leiden
Voeg toe:

De finale van de zesde editie van de Academische Jaarprijs is op woensdag 26 oktober in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Drie teams presenteren hun plan om toponderzoek te vertalen naar een breed publiek. Het winnende team ontvangt uit handen van staatssecretaris Halbe Zijlstra van OCW de hoofdprijs van 100.000 euro

Daarnaast kan iedereen op www.labyrint.nl een stem uitbrengen op zijn favoriete team voor de Labyrint Publieksprijs 2011.

De Academische Jaarprijs wil wetenschappelijk onderzoekers, studenten en promovendi motiveren om de resultaten van hun eigen onderzoek actief onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Een jury onder leiding van Paul Schnabel, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau, beslist.
Het team met het meest creatieve communicatieplan ontvangt 100.000 euro om het ingediende plan te realiseren.

De drie finalistenteams van dit jaar zijn:

• Team Kraaijeveld, Leve DNA! (Leids Universitair Medisch Centrum)
• Team Moerel, Brein in Beeld (Maastricht University)
• Team Van Wezel, Antibiotica gezocht! (Universiteit Leiden)

Labyrint Publieksprijs

Daarnaast is er een Labyrint Publieksprijs 2011. Daar kan iedereen zijn stem op uitbrengen. Kijk op www.labyrint.nl naar de filmpjes van de teams. Oordeel zelf en stem. De publiekswinnaar wordt tijdens de finale op 26 oktober bekendgemaakt en krijgt een reportage in het tv-programma Labyrint van VPRO/NTR.

Aanmelden en meer informatie

Er zijn nog plaatsen voor de finale (19.00 - 22.00 uur).  Toegang is gratis, maar aanmelden verplicht. Reageer snel: www.academischejaarprijs.nl.

De zesde editie van de Academische Jaarprijs komt, naast de bijdragen van NRC Media, NWO en KNAW, mede tot stand dankzij mediapartners VPRO en NTR en sponsoren SNS REAAL Fonds, Leiden Marketing en DDK.