Fundraisingparty 1001 Vrouwen in de Rode Hoed

Datum:
2 juni 2015
Locatie:
Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam
Voeg toe:

Adopteer een vrouw uit de twintigste eeuw en maak het boek 1001 Vrouwen in de 20ste eeuw mogelijk. De wervingscampagne begint met een spectaculaire benefietavond in de Rode Hoed, aanvang 20.00 uur.

Tijdens een afwisselend programma richten diverse spreeksters en optredens de schijnwerpers op vrouwen uit de 20ste eeuw. Zo brengt schrijfster Niña Weijers de mysterieuze Laurie Langenbach tijdelijk weer tot leven, verslaat Dione de Graaff nog eenmaal het leven van allround schaatskampioene uit de jaren zeventig Atje Keulen-Deelstra en haalt NIOD-directeur Marjan Schwegman verzetsheldin Jacoba van Tongeren uit de vergetelheid. De presentatie is in handen van Hadassah de Boer en DJ Isis, Doris Hochscheid en Jetta Starreveld zorgen voor de muzikale omlijsting.

Mathilde Westmeijer, Ageeth Scherphuis, de Miljoenenjuffrouw, Maartje Draak, Ank van der Moer, Henriette Bosmans, Fiep Westendorp: zomaar wat namen van vrouwen uit het recente verleden van Nederland. Wie kent hen nog? Hun namen komen in de geschiedenisboeken nauwelijks voor. Dat geldt zelfs voor historische overzichten van de twintigste eeuw, de eeuw van vrouwenemancipatie en -bevrijding.

Alle reden voor Els Kloek, historica en onderneemster in geschiedenis, om de levens van deze beroemde en onbekende vrouwen uit de twintigste eeuw in kaart te willen brengen. Het wordt een vervolgdeel op het monumentale naslagwerk dat zij in 2013 publiceerde: 1001 Vrouwen in de Nederlandse geschiedenis. In 2017 verschijnt haar volgende boek, 1001 Vrouwen in de 20ste eeuw.

Kom op 2 juni naar de Rode Hoed en maak het boek 1001 Vrouwen in de 20ste eeuw mogelijk.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van de Rode Hoed.

Organisatie: Stichting 1001-Vrouwen, KNAW i.s.m. Rode Hoed