Auteur James Gleick bezoekt de KNAW

Datum:
2 november 2011
Locatie:
Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Telefoon:
020 551 0746
Voeg toe:

Op woensdag 2 november komt de Amerikaanse schrijver James Gleick naar de KNAW. In een besloten bijeenkomst spreken leden van de KNAW en van De Jonge Akademie met de auteur over zijn recente boek 'The Information: A History, A Theory, A Flood'.

Over The Information: A History, A Theory, A Flood:

Informatie – dat is hét onderwerp van deze tijd. Kon een encyclopedie vijftig jaar geleden nog met een klein lemma volstaan om het begrip ‘informatie’ te beschrijven, nu vergt het hele bladzijden om alleen al het huidige ‘informatietijdperk’ enigszins in kaart te brengen. We verzuipen bijkans in de informatie.
James Gleick, auteur van de internationale besteller Chaos, beschrijft in The Information uitvoerig de manieren waarop wij in de loop van de tijd met elkaar op afstand hebben leren communiceren, te beginnen met de tamtam, via het boek, de telex, de telefoon, de fax, naar de bits en bites van dit moment. Tegen wil en dank zijn we tegenwoordig allemaal informatie- en communicatie-experts geworden, verslaafd als we zijn aan e-mail en internet, Google, Facebook, blogs en tweets. Zelfs revoluties kunnen via het social network worden gewonnen.
Gleick vertelt zijn verhaal aan de hand van biografieën van sleutelfiguren in de geschiedenis van de informatie, van Morse tot Gödel, van Shannon tot Kolmogorov.

Organisatie

Afdeling Genootschap KNAW