IISG-KNAW-wandeling: De Westelijke Eilanden, Amsterdam

Datum:
2 oktober 2016 van 11:00 tot 13:00 uur
Locatie:
Café ’t Blaauwhooft, Hendrik Jonkerplein 1, 1013 KM Amsterdam
Voeg toe:

Een wandeling door de Westelijke Eilanden van Amsterdam, georganiseerd door het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG-KNAW).

Historicus Henk Looijesteijn vertelt over de geschiedenis van dit Amsterdamse grensgebied. Daarna volgt een rondleiding over het Prinsen-, het Bickers- en het Realeneiland.

De data van de wandelingen zijn 2 en 9 oktober.

Aanmelden

De rondleiding is gratis, maar vanwege het beperkte aantal plaatsen, graag aanmelden via  met vermelding van 'Rondleiding Westelijke Eilanden’. Graag de datum vermelden waarop u wilt komen.

Meer informatie

Website IISG-KNAW

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Werk en arbeidsverhoudingen bepalen ons leven in hoge mate. Daarom onderzoekt het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) hoe deze verhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Om dit historisch onderzoek te kunnen verrichten en andere onderzoekers te faciliteren, verzamelen we archieven en data op mondiale schaal. Het IISG is opgericht in 1935 en is een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten ter wereld op het terrein van de sociale geschiedenis.
Sinds 1979 is het IISG een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De (soms politiek gevoelige) collecties zijn eigendom van – of in bruikleen afgestaan aan – de onafhankelijke Stichting IISG. 

Logo IISG