In het hoofd van de adolescent: KNAW-tweegesprekken over wetenschap en kunst

Datum:
20 oktober 2010 van 16:00 tot 18:00 uur
Locatie:
Spui25Spui 25-27, 1012 WX Amsterdam
Voeg toe:

Schrijfster Pia de Jong en ontwikkelingspsychologe Eveline Crone gaan onder leiding van Wim Brands in gesprek over adolescentie.

Crone werd bekend met haar bestseller Het puberende brein, in Pia de Jongs debuut Lange dagen speelt de 14-jarige Eva de hoofdrol. Een gesprek over een levensfase waar we nog opmerkelijk weinig over weten.

Eveline Crone is hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie. Ze relateert in haar onderzoek de ontwikkeling van menselijke gedrag aan de ontwikkeling van het brein. Bij de Universiteit van Leiden zette ze een laboratorium op, waar met MRI-scans direct hersenactiviteit wordt gemeten bij kinderen vanaf 8 jaar. Over dat onderzoek publiceert ze wetenschappelijk werk, maar ze besteedt ook veel aandacht aan uitleg van haar onderzoek voor een breder publiek, in lezingen, interviews en door haar medewerking te verlenen aan websites en projecten.
Van Crone's 'Het puberende brein' (2008) zijn al meer dan 50.000 exemplaren verkocht.

Pia de Jong debuteerde in 2008 met Lange dagen. Zij is geboren in Roermond. Zij studeerde Nederlands en psychologie in Utrecht. Daags na het gesprek verschijnt haar tweede roman, Dieptevrees.

Video-opname van de bijeenkomst