KennisCafé #21: De onvervulde belofte van kernenergie

Datum:
15 februari 2010 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
De BalieKleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Voeg toe:

Over de overheid als opdrachtgever van onafhankelijk onderzoek Martijn van Calmthout (chef Kennis Volkskrant) spreekt met milieukundige Klaas van Egmond (ex-RIVM), Schiphol-expert, Guus Berkhout (TU Delft) en extremisme-onderzoeker Marc Vermeulen (UvT) over wetenschappelijk onderzoek op bestelling.

Kernenergie wordt steeds vaker genoemd als een goed alternatief voor fossiele brandstoffen. Je CO2-uitstoot beperk je er drastisch mee en dat helpt het klimaat een stuk vooruit. De wetenschap heeft ook op het onderwerp kernenergie de afgelopen decennia niet stil gezeten. Waar staan we nu in de ontwikkelingen? Wat doen we met het afval, en weegt dat op tegen de afname van CO2-uitstoot?

Met Peer de Rijk (directeur WISE), Wim Turkenburg (hoogleraar Natuurwetenschap en Samenleving, UU), Ike Teuling (campagneleider kernenergie Greenpeace) en Tim van der Hagen (directeur IRI Delft) Het KennisCafé is een coproductie van de Volkskrant, KNAW, Science Center NEMO en De Balie. Elke derde maandag van de maand bespreken wetenschappers en journalisten live een actueel onderwerp.

Het KennisCafé is een coproductie van de Volkskrant, KNAW, Science Center NEMO en De Balie. Elke derde maandag van de maand bespreken wetenschappers en journalisten live een actueel onderwerp.

Het KennisCafé is via livestream te volgen. U kunt daar ook oude afleveringen bekijken.