KennisCafé: Een Universum uit het Niets (met Professor Lawrence Krauss)

Datum:
17 september 2012 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 553 5100
Voeg toe:

Eerst was er niets en dat ontploft dan, en dat noemen we de oerknal. Het is moeilijk te bevatten hoe dat kan. Hoe er Iets uit het Niets kan ontstaan. Maar als er iemand is die het kan uitleggen is het de natuurkundige Lawrence Krauss, auteur van o.a. 'The Physics of Star Trek' en het onlangs verschenen 'Universum uit het Niets'.

In dit KennisCafé geeft Lawrence Krauss een masterclass over het ontstaan van ons universum, het hoe en waarom van de oerknal en wat er zoal in het verschiet ligt voor de astronomen van de toekomst. En natuurlijk hoe er Iets uit het Niets kan ontstaan.

Ook te gast is Herman Philipse. Herman Philipse is universiteitshoogleraar filosofie aan de Universiteit Utrecht en publiceerde onlangs het boek God in the Age of Science?: A Critique of Religious Reason. Samen met Lawrence Krauss, Philipse en het publiek gaan we in gesprek over de theorie van Krauss en de consequenties voor wetenschap, samenleving en religie.

De voertaal van dit KennisCafé is Engels.Het KennisCafé is een co-productie van de Volkskrant, KNAW, science center NEMO en De Balie.

Met dank aan uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Organisatie

de Volkskrant, De Balie en science center NEMO, KNAW