KennisCafé:

KennisCafé: Hallo... Is daar iemand?

Datum:
17 januari 2011 van 20:00 tot 22:30 uur
Locatie:
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 553 5100
Voeg toe:

Decennialang zijn we geobsedeerd door leven buiten onze eigen aarde. Wetenschappers speuren de hemel af op zoek naar (radio)signalen van intelligente beschavingen en zoeken naar water en andere ingrediënten die het leven op aarde mogelijk maken. Waarom willen we eigenlijk weten of er elders leven is?

En waarom hebben we dat dan nog niet gevonden? Misschien zoeken we verkeerd en kan leven ook uit andere bouwstoffen bestaan.

Presentator Martijn van Calmthout (chef wetenschap van de Volkskrant) pluist het uit in de eerste aflevering van het KennisCafé in 2011.
Met: Ignas Snellen (astronoom, Universiteit Leiden), Govert Schilling (wetenschapsjournalist), Jef Huisman (bioloog, Universiteit van Amsterdam) en George van Hal (wetenschapsjournalist en filmrecensent).LET OP! Vanaf 2011 is het KennisCafé helaas niet meer gratis toegankelijk.  

Het KennisCafé is via livestream te volgen.U kunt daar ook oude afleveringen bekijken.

Meer informatie vindt u op de website van De Balie.

Het KennisCafé is een coproductie van KNAW, de Volkskrant, science center NEMO en De Balie. Elke derde maandag van de maand bespreken wetenschappers en journalisten live een actueel onderwerp.

Organisatie

KNAW, de Volkskrant, science center NEMO en De Balie.