KennisCafé: Verder met kernenergie?

Datum:
16 mei 2011 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam
Voeg toe:

Kernenergie en kerncentrales zijn al jarenlang onderwerp van heftig debat. Verontruste burgers wijzen op worst case-scenario’s en milieuorganisaties stellen dat kernafval nooit verdwijnt. Maar de producenten kunnen zich ook verheugen in veel positieve aandacht. Kernenergie leidt niet tot CO2-uitstoot en andere viezigheid en in verhouding tot andere vormen van energieopwekking zijn moderne kerncentrales behoorlijk veilig.

Sinds de problemen rondom de Fukushima-centrale in Japan laait het debat overal ter wereld weer op. Hoe veilig is kernenergie? Bouwen we nog nieuwe centrales? Houden we de huidige centrales open of moeten we snel op zoek naar andere vormen van energieopwekking?

Voor het KennisCafé tijd om de standpunten op een rij te zetten, de kosten en de baten te heroverwegen en een antwoord voor Nederland te formuleren.

Presentator Martijn van Calmthout (de Volkskrant) in gesprek met  Jan Leen Kloosterman (TU Delft), Sjef Peeraer (directeur Atoomstroom), Peer de Rijk (Wise), Sabine Roeser (techniekfilosoof, TU Delft), Wim Turkenburg (Universiteit Utrecht).

Het KennisCafé is via livestream te volgen. U kunt daar ook oude afleveringen bekijken.