KennisCafé: Ziek van dieren

Datum:
16 maart 2015 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Voeg toe:

Hoe maken virussen de overstap van dier naar de mens? Wat doen we ertegen? En welke virussen liggen nog op de loer? Martijn van Calmthout sprak met wetenschappers, artsen en andere deskundigen. Met onder meer Vincent Munster (chief of Virus Ecology Unit van National Institutes of Health) en Thijs Kuiken (Viroscience lab, Erasmus MC).

Zoönosen. Dat zijn infectieziekten die van dier op mens kunnen overspringen, zoals bijvoorbeeld ebola, q-koorts, rabiës of toxoplasmose. Soms zijn ze niet al te schadelijk, soms zijn ze ronduit dodelijk. Regelmatig duiken er voor de mens nieuwe en taaie ziekteverwekkers op waar onderzoekers en artsen hun hoofd over breken.

Hoe maken virussen de overstap naar de mens? Wat doen we ertegen? En welke virussen liggen nog op de loer?

KennisCafé: Ziek van dieren

Over het KennisCafé

Het KennisCafé is een vorm van eigentijdse wetenschapsjournalistiek voor een live publiek en is elke maand te zien in De Balie. Vaste presentator Martijn van Calmthout van de Volkskrant praat met deskundigen en spraakmakers over een actueel thema van binnen of buiten de wetenschap. Met wetenschappers, experimenten, beeld, betrokkenen en natuurlijk het publiek.

kenniscafe ziek van dieren