KennisCafé: Een Ode aan De Boom

Datum:
18 november 2019 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Contact:
Voeg toe:

KennisCafé was een ode aan de boom en het bos. Wat is de functie van bossen wereldwijd en hoe komt het dat we ons daar zo ontspannen voelen?

Terug KennisCafé: Een Ode aan De Boom from De Balie on Vimeo.

Bomen zijn een essentieel deel van ons leven en van de planeet. Toch kappen we wereldwijd massaal bomen met desastreuze gevolgen. Moderator Maarten Keulemans gaat met wetenschappers op zoek naar antwoorden.

Want in tijden van klimaatverandering, moet iedereen niet eens zijn kennis bijspijkeren over de oudste plantwezens van de wereld.

Bomenringdeskundige (dendrochronoloog) Ute Sass-Klaassen is initiator van de Twitterboom en doet o.a. onderzoek naar de gevolgen van droogte op bomen: ‘Aan de buitenkant lijken bomen heel statisch, maar vanbinnen gebeurt er veel’. Wat kunnen we allemaal leren van bomen?

Sjerp de Vries neemt ons daarna mee op een hoognodige reis door het boos. Hij doet onderzoek naar de invloed van een groene omgeving op gezondheid en welzijn. Moeten we vaker naar het bos om aan de drukte te kunnen ontsnappen?

Co-founder van Wildernis Amsterdam Isabelle van der Poel ziet steeds meer groen in de huizen van Millennials. Via hun zeer populaire Instagram account  promoten ze een steeds groenere lifestyle. Want heb je geen tijd om naar het bos te gaan, breng het gewoon naar je eigen huis.

KennisCafé

Het KennisCafé is een coproductie van de Volkskrant, KNAW, NEMO Science Museum en De Balie. Het KennisCafé vindt elke derde maandag van de maand plaats in De Balie in Amsterdam.