KennisCafé: Rotstof

Datum:
20 april 2015 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Voeg toe:

Martijn van Calmthout sprak met milieu-epidemioloog Bert Brunekreef (Universiteit Utrecht), Anne Knol van Milieudefensie, arts Peter van den Hazel (academische werkplaats milieu en gezondheid) en andere deskundigen over de problemen en mogelijke oplossingen van luchtvervuiling en fijnstof.

Luchtvervuiling en fijnstof, we zijn het liever kwijt dan rijk. Inademing ervan zorgt voor problemen met de luchtwegen en verergert de klachten van mensen met hart- en vaatziekten. Het komt van uitstoot van vrachtwagens, scooters en auto’s, van industrie en kolencentrales, maar ook van vuurwerk of sigarettenrook.

Verbeteren van de luchtkwaliteit blijkt een moeizame bezigheid, want er spelen veel verschillende belangen mee. We hebben normen voor maximale concentraties fijnstof, maar zijn die wel streng genoeg? En wat hebben we aan normen als die steeds overschreden worden?

Moderator Martijn van Calmthout spreekt met milieu-epidemioloog Bert Brunekreef (Universiteit Utrecht), Anne Knol van Milieudefensie, arts Peter van den Hazel (Academische Werkplaats Milieu en Gezondheid), onderzoeker Joost Wesseling van het RIVM en Bob Ursem, wetenschappelijk directeur van de Hortus Botanicus van TU Delft, over de problemen en mogelijke oplossingen.

kennis cafe 20 april 2015 fijnstof