Welke keuzes moeten we maken om onze ecologische voetafdruk te verlagen: gekweekt vlees uit het lab of beter helemaal geen vlees? Zijn er nieuwe productietechnieken die zelfs de meest verstokte vleeseter overtuigt van een lapje ‘vega-vlees’?
Maarten Keulemans (de Volkskrant) pluist het vlees debat samen met wetenschappers en het publiek tot in de vezels uit.
Met:
Atze Jan van der Goot houdt zich bezig met procestechnologie van vleesvervangersover en probeert met zijn onderzoeksgroep een plantaardig biestuk te kweken. Hoe ver zijn we daar nog van verwijderd?
Gedragseconoom Jan Stoop vertelt hoe de consument een duw in de goede richting kan krijgen in haar vleesconsumptie, zonder te veel worden gedwongen om drastisch te veranderen.
KennisCafé
Het KennisCafé is een coproductie van de Volkskrant, KNAW, NEMO Science Museum en De Balie. Het KennisCafé vindt elke derde maandag van de maand plaats in De Balie in Amsterdam.