Kenniscoproductie voor de grote maatschappelijke vraagstukken

Datum:
30 mei 2013 van 13:00 tot 18:00 uur
Locatie:
Koninklijke Schouwburg, Korte Voorhout 3, 2511 CW Den Haag
Contact:
Voeg toe:

Discussiemiddag van het Rathenau Instituut over kenniscoproductie. Kenniscoproductie is het ontwikkelen van kennis door wetenschappers samen met mensen uit beleid en praktijk voor de aanpak van de grote maatschappelijke vraagstukken.

Het Rathenau Instituut presenteert die middag het rapport Kenniscoproductie voor de grote maatschappelijke vraagstukken. Het rapport geeft aan de hand van casestudies antwoord op de vraag hoe wetenschappers, beleidsmakers en praktijkmensen praktische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken kunnen ontwikkelen. Het blijkt dat kenniscoproductie geschikt is voor de aanpak van maatschappelijke vraagstukken, maar dat extra inspanningen nodig zijn om het proces goed te organiseren en te faciliteren.

De auteurs van het rapport zullen deze middag hun conclusies toelichten. Deelnemers aan de middag krijgen handvatten mee voor succesvolle kenniscoproductie in de vorm van 'Gouden Regels voor Kenniscoproductie.' Sprekers uit de praktijk zullen good practices van kenniscoproductie toelichten. Ook zal er deze middag ruimte zijn voor discussie over de (geringe) ruimte voor kenniscoproductie in het Nederlandse wetenschaps- en innovatiebeleid. Nationale programma’s lopen af en onderzoeksbudgetten van vakministeries lopen terug. Tegelijkertijd staan de maatschappelijke vraagstukken wel centraal in het Europese onderzoeksprogramma Horizon 2020, dat in 2014 start.

De middag is bedoeld  voor wetenschappers en beleidsmakers. Aanmelden is niet meer mogelijk.

 

Organisatie

Rathenau Instituut