Online bijeenkomst

KNAW-verkiezingsdebat

Datum:
17 februari 2021 van 10:00 tot 11:00 uur
Voeg toe:

Het KNAW-verkiezingsdebat, voorheen het NWO-verkiezingsdebat, vindt online plaats op woensdag 17 februari van 10 tot 11 uur. Lucella Carasso, journalist bij de NOS, zal kandidaten van VVD, D66, CDA, ChristenUnie, GroenLinks en SGP bevragen over hun politieke ambities voor onderzoek in Nederland.

Wat is de toekomst van onderzoek in Nederland?

Onderwerpen als kennis, innovatie en wetenschap zijn waarschijnlijk geen grote thema’s in de landelijke verkiezingscampagne en ze krijgen meestal ook weinig aandacht van de grote nieuwsmedia. Om die reden organiseert de KNAW dit verkiezingsdebat met kandidaten van verschillende partijen. Zo bieden wij onderzoekers en onderzoeksinstellingen de kans om hun vragen van tevoren te stellen aan de deelnemende politici.

Er wordt gevraagd naar de manier waarop de politiek de wetenschap een rol wil geven in beleidsvorming, maar ook de waarde van wetenschap in de huidige coronacrisis. Een andere belangrijke vraag die vaak ingediend wordt, gaat over de grootte van het budget dat er bestemd is voor onderzoek en innovatie. En wat willen de politieke partijen doen aan de werkdruk van onderzoekers?

Over Lucella Carasso

Onder leiding van Lucella Carasso zullen de politieke partijen in debat gaan over de toekomst van onderzoek in Nederland. Carasso is oud-parlementair verslaggever bij de NOS en nu presentator van het radioprogramma ‘Met het Oog op Morgen’. In 2004 ontving Lucella de Philip Bloemendal Prijs; een tweejaarlijkse onderscheiding voor de meest talentvolle jonge presentator op radio en/of televisie.

Het verkiezingsdebat bijwonen

Het KNAW-verkiezingsdebat is vrij toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. Om 10.00 uur begint de livestream naar het debat. Klik hier om de livestream te openen.