KNHG lanceert BMGN Low Countries Historical Review als Open Access tijdschrift

Datum:
26 februari 2012 van 16:15 tot 17:15 uur
Locatie:
Koninklijke Bibliotheek, Den Haag
Voeg toe:

Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) nodigt u uit voor de lancering van BMGN - Low Countries Historical Review als een Open Access tijdschrift. Doel van Open Access is het gratis beschikbaar stellen van wetenschappelijke publicaties via internet. Het maakt de werelwijde verspreiding van onderzoeksresultaten mogelijk en de toegang gemakkelijk voor iedereen.

BMGN - Low Countries Historical Review is het leidende wetenschappelijke tijdschrift over de geschiedenis van de Nederlanden. BMGN-LHCR bevat zowel Nederlandse als Engelstalige artikelen en discussies. Het tijdschrift heeft de INT1 status (voorheen A-status) van de European Science Foundation. Vanaf 2011 wordt BMGN - LCHR ook geindexeerd door Thomson Reuters en opgenomen in het jaarlijkse Journal Citation Reports (eerste impact factor verschijnt vanaf 2014).

Het KNHG geeft het tijdschrift, dat begon in 1877, uit als gedrukte uitgave (abonnementen via www.knhg.nl). De Open Access on line versie wordt gepubliceerd in samenwerking met Utrecht University Library (Igitur publishing) op www.bmgn-lchr.nl, waar ook het archief (jaargangen 1970-2011) te vinden is.