Lancering KNAW-advies over medicijnontwikkeling ‘Meer efficiëntie door innovatie’

Datum:
5 oktober 2021 van 10:00 tot 11:30 uur
Locatie:
Online, via Zoom
Contact:
Voeg toe:

Veilige, werkzame en toegankelijke nieuwe geneesmiddelen zijn belangrijk voor patiënten en de hele samenleving. Wetenschappers hebben de afgelopen decennia grote stappen gemaakt met innovatieve technieken, maar het proces van geneesmiddelenontwikkeling blijft kostbaar, vol hindernissen en vergt een lange adem. 

Afbeelding Lancering KNAW advies over medicijnontwikkeling ‘Meer efficiëntie door innovatie’

In het adviesrapport 'Meer efficiëntie door innovatie' inventariseert de KNAW de mogelijkheden om het onderzoek naar, de ontwikkeling van en de toegang tot nieuwe geneesmiddelen efficiënter te laten verlopen. Geïllustreerd met voorbeelden beschrijft het rapport hoe de wetenschap bijdraagt aan de gezondheidszorg en patiëntenbelangen, en waar hindernissen te verwachten of te nemen zijn.

Tijdens deze bijeenkomst presenteert de KNAW het adviesrapport en komen vertegenwoordigers uit de wetenschap, patiëntenverenigingen en beleid aan het woord over de problemen en kansen die zij signaleren. Denk hierbij aan sprekers als Jaap Verweij (adviescommissievoorzitter Efficiëntere ontwikkeling van geneesmiddelen) en Elizabeth Vroom (directeur Duchenne parent Project). Tijdens een paneldiscussie bespreken experts welke stappen nodig zijn om de toegang tot nieuwe geneesmiddelen te verbeteren.

Meer informatie

Deze bijeenkomst heeft een hybride karakter. U kunt zich aanmelden om mee te kijken via Zoom. Het publiek in de zaal woont de bijeenkomst, op uitnodiging, live bij.