De oorlog die geen oorlog heet

Lezingenreeks 'Na de bevrijding'

Datum:
12 maart 2014 van 16:00 tot 18:00 uur
Locatie:
Tropenmuseum, Amsterdam
Voeg toe:

Zeven lezingen, georganiseerd door de Illustere School (UvA) in samenwerking met het Huizinga Instituut en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. De lezingen zijn verbonden aan de televisieserie Na de bevrijding die de NTR vanaf 31 januari 2014 uitzendt. In de lezingenreeks spreken jonge onderzoekers met de nieuw verworven wetenschappelijke kennis over deze periode.

Kinderen op een jeep met een Canadese soldaat. Bron: Beeldbank WO2 - NIODKinderen op een jeep met een Canadese soldaat. Bron: Beeldbank WO2 - NIOD

Na elke uitzending op vrijdag vindt op woensdagmiddag 5 februari tot en met 19 maart, van 16.00 uur - 18.00 uur op een historische locatie in Amsterdam een college plaats, dat dieper ingaat op het thema. Iedere bijeenkomst begint met een korte presentatie van de regisseur van de aflevering die dan centraal staat. Vervolgens krijgt het publiek de gelegenheid om vragen te stellen.

Alle zeven bijeenkomsten op één na worden ingeleid en gecoördineerd door Peter Romijn. De bijeenkomst van 12 februari wordt gecoördineerd door David Barnouw.

De eerste drie kwartier van elke bijeenkomst zijn gereserveerd voor de regisseur van de tv-aflevering. Daarna komt of komen de wetenschappers aan het woord.

Meer informatie en aanmelden

Ga voor actuele informatie over het programma, de kosten en inschrijving naar de website van het NIOD.