Op uitnodiging

Masterclass Interdisciplinaire perspectieven op de voedselomgeving en publieke gezondheid

Datum:
13 november 2019 van 09:00 tot 17:00 uur
Locatie:
Trippenhuis KNAW, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 551 0747
Voeg toe:

Masterclass voor promovendi en postdocs over de rol van de voedingsomgeving voor volksgezondheid. 

Aansluitend op de expertbijeenkomst die op maandag 11 en dinsdag 12 november plaatsvindt, wordt op woensdag 13 november een masterclass voor Nederlandse promovendi en postdocs georganiseerd. De masterclass richt zich op de rol van de voedingsomgeving voor eetgedrag en gezondheid. 

Verschillende onderzoeksdisciplines hebben in korte tijd veel wetenschappelijke vooruitgang geboekt in het begrip van de invloed van de voedingsomgeving op de volksgezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan epidemiologisch, geografisch, psychologisch en bestuurskundig onderzoek. Door vernieuwde inzichten, en een toenemende politieke en maatschappelijke interesse in de preventie van voedingsgerelateerde chronische ziekten, is er een 'momentum' ontstaan om een doorbraak in dit onderzoeksveld te creëren.

Tijdens deze masterclass krijgen tenminste 15 promovendi en postdocs ’s ochtends college van experts uit vier verschillende disciplines. Daarbij is er een focus op verschillen in de theorieën en methoden die in deze disciplines worden gebruikt in onderzoek naar de voedingsomgeving. Er wordt gezocht naar de snijvlakken tussen de disciplines, en mogelijke aangrijpingspunten voor een onderzoeksagenda. Het middagprogramma bestaat uit het uitdenken en pitchen van een interdisciplinair onderzoeksproject, waarbij de vergaarde kennis bij elkaar komt. 

Organisatie

Prof. dr. Emely de Vet (WUR), dr. Maartje Poelman (UU) en dr. Joreintje Mackenbach (VUMC)