Interactief symposium

Meer diversiteit op de academische werkvloer. Van papier naar praktijk

Datum:
14 oktober 2015 van 13:30 tot 17:30 uur
Locatie:
KNAW, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 551 0867
Voeg toe:

Meer diversiteit op de academische werkvloer. Hoe bereiken we dat? Dat is de centrale vraag op dit interactief symposium van De Jonge Akademie.

Met inleidingen van Athena’s Angel Naomi Ellemers en Curt Rice, voorzitter van het Noorse Comittee on Gender Balance and Diversity in Research. In workshops kunnen deelnemers vervolgens met elkaar tot ideeën komen over loopbaanbeleid, werving en selectie, culturele diversiteit en implicit bias, gevolgd door een paneldiscussie onder leiding van Sandra Rottenberg.

460-diversiteit-14-oktober-2014

Hoe hoger op de wetenschappelijke ladder hoe eenduidiger de werkomgeving. Weinig vrouwelijke hoogleraren en slechts een enkeling met een niet-Westerse achtergrond. De feiten zijn bekend, aanbevelingen voor diversiteitsbeleid zijn er te over. Maar hoe bereiken we concrete verandering?

De Jonge Akademie wil decanen, bestuurders, onderzoekers en andere betrokkenen op deze dag inspireren een bijdrage te leveren aan meer diversiteit in gender en afkomst op de academische werkvloer. Stilstaan bij dilemma’s, maar vooral nadenken over implementatie: wat werkt en wat (waarom) niet?

Programma en aanmelden

Het volledige programma vindt u op deze webpagina (pdf).