The Mind Live – Mens loves Machine loves Mens

Datum:
16 juni 2017 van 20:00 tot 22:30 uur
Locatie:
Fontys Hogescholen Campus Rachelsmolen, Aula gebouw R5, Rachelsmolen 1, 5612 MA Eindhoven
Contact:
Telefoon:
020 551 0859
Voeg toe:

Smartphone, pacemaker, Siri, slimme algoritmes, hersenimplantaten. Mens en machine versmelten steeds verder met elkaar. Is dat erg? Op deze debatavond georganiseerd door de KNAW, de VPRO en het VPRO Medialab gaan drie gerenommeerde wetenschappers, onder wie Carolina Cruz, hoofdrolspeler uit aflevering 8 van The mind of the universe, met elkaar in gesprek over de versmelting van mens en machine. 

Mensen en machines lossen problemen op een verschillende manier op en kunnen elkaar versterken. Machines kunnen bepaalde problemen beter aan, maar alleen mensen hebben een vrije wil. Wat betekent de versmelting van mens en machine nu voor onze toekomst?

Met

  • Carolina Cruz, virtual-realitypionier van het eerste uur uit Little Rock in de staat Arkansas, Verenigde Staten, en een van de hoofdrolspelers uit aflevering 8 van The mind of the universe. Cruz schetst een wereld van morgen waarin we in toenemende mate in virtual reality zullen leven. Leven in meerdere werelden, wat zegt dat over je identiteit?
  • Catholijn Jonker, Technische Universiteit Delft, expert op het gebied van kunstmatige intelligentie en mens-machine-interactie. Hoe gaat technologie ons leven in de toekomst vormgeven?
  • Servaas Kokkelmans, Technische Universiteit Eindhoven, deskundige in de quantummechanica, de magische wereld van allerkleinste deeltjes met zijn onnavolgbare wetten. Hoe gaat de quantumcomputer en -technologie onze wereld op zijn kop zetten?

Presentator is Rob van Hattum, eindredacteur van The mind of the universe

Bekijk hier alvast de videoquote van Carolina Cruz.

Technology-markt

Zelf virtual reality en de nieuwste technologieën ervaren? Voorafgaand en na afloop van het debat demonstreren medewerkers en studenten van Fontys Hogeschool ICT de nieuwste technieken die werkelijkheid en fictie vermengen. Kom virtueel shoppen, chat met een robot of verken het International Space Station. Platformen zoals Hololens, Cardboard en Vive zijn zelf te ervaren. Deze bijzondere Technology-markt is al open vanaf 19.00 uur.

The mind of the universe en The mind live

In The mind of the universe schetsen grote wetenschappers van onze tijd de wereld van morgen. Ze nemen je mee naar de toekomst, over de grenzen van hun vakgebieden heen. De serie is wekelijks te zien op zondag bij NPO 2 om 21.05 uur. Presentator is Robbert Dijkgraaf.

VPRO en KNAW organiseren een reeks bijeenkomsten op diverse locaties waarin we met Nederlandse wetenschappers dieper ingaan op de thema’s uit de serie.

Zie www.vpro.nl/themind