Webinar De Jonge Akademie

Minder vliegen in de wetenschap - Op naar een CO2-neutraal academisch klimaat

Datum:
13 november 2020 van 13:00 tot 16:30 uur
Locatie:
Online via Zoom
Voeg toe:

Wereldwijd zitten wetenschappers thuis door de coronacrisis: ze kunnen niet meer de wereld rond vliegen voor onderzoek en conferenties. Dit biedt een mooie gelegenheid om het vlieggedrag van wetenschappers onder de loep te nemen. Is de uitstoot van deze vluchten te hoog? En zo ja, hoe kan dit teruggedrongen worden en wie neemt hierbij de leiding? 

In een online bijeenkomst presenteert De Jonge Akademie de resultaten van hun onderzoek naar de ecologische voetafdruk van academisch vliegen. U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst waar de vraag centraal staat: hoe komen we tot een meer CO2-neutraal academisch klimaat?

Terugkijken

Bekijk dit webinar terug via YouTube.

Met onder meer

  • Annabella Meijer, visueel consultant en auteur van Eerste hulp bij klimaatverandering
  • Eveline Crone, hoogleraar Developmental Neuroscience in Society aan de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences in Rotterdam en parttime hoogleraar bij het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is Eveline Crone vicepresident van de European Research Council.
  • Jeroen Geurts, hersenonderzoeker en hoogleraar translationele neurowetenschappen aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Daarnaast is Jeroen Geurts voorzitter van ZonMw, en lid van de Raad van Bestuur van NWO.
  • Teun Bousema is een infectieziekte-epidemioloog gespecialiseerd in de biologie en epidemiologie van Plasmodium falciparum. Hij is hoogleraar epidemiologie van tropische infectieziekten aan het Radboud UMC.  Hij reduceert doelbewust milieubelastende elementen in zijn werk en beoogt een bijdrage te leveren aan het reduceren van milieubelastende elementen in de academische wereld als geheel.

De voertaal van dit webinar is Engels.

Aanmelden

U bent van harte welkom om aan dit webinar deel te nemen. U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier.