Museumlezing 'Alle Rembrandts'

Datum:
11 maart 2019 van 19:00 tot 21:00 uur
Locatie:
OBA Oosterdok, Theaterzaal, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 551 0767
Voeg toe:

Tijdens de Museumlezing gaan diverse sprekers in op de achtergronden, portretten, Bijbelse verhalen en de vormgeving van de tentoonstelling Alle Rembrandts in het Rijksmuseum.

Voor het eerst in de geschiedenis presenteert het Rijksmuseum ter gelegenheid van Rembrandts 350ste sterfjaar een overzichtstentoonstelling van alle schilderijen, prenten en tekeningen uit eigen collectie. Van 15 februari t/m 10 juni 2019 vindt de tentoonstelling Alle Rembrandts plaats in het Rijksmuseum.

Portretten & Bijbelse vertellingen

Rembrandts werk en onderwerpkeuze bieden nog altijd een geweldig inzicht voor de wetenschap en hedendaagse kunst. Tijdens deze Museumlezing belichten sprekers uit diverse disciplines vanuit historisch, eigentijds, artistiek en wetenschappelijk perspectief de ontwikkelingen die deze belangrijke kunstenaar doormaakte. De vroege portretten die Rembrandt in zijn beginjaren maakte, tonen zijn groei en talent en vormen een belangrijk onderdeel van deze tentoonstelling. Daarnaast toonde Rembrandt met zijn latere schilderingen van oude Bijbelse voorstellingen zijn talent als verteller. Hij wist op een unieke wijze een relatie te leggen tussen het afgebeelde en Bijbelse teksten.

Meer informatie

Zie voor meer informatie over het programma de website van de Akademie van Kunsten.