Programmareeks New Amsterdam Academy

The Story of Stuff

Datum:
19 januari 2016 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 624 6380
Voeg toe:

Wat zijn de materialen van de toekomst? Welke beloftevolle materialen worden er op dit moment ontworpen en waar komen de ideeën voor deze materialen vandaan? 

Tijdens deze avond zullen Marleen Kamperman, Jouke Verlinde en ontwerper Tjeerd Veenhoven aan de hand van hun werk de deelnemers meenemen in de wondere wereld van materialen van de toekomst. De onderliggende vraag is wat voor rol deze materialen, of het ontwerpen van nieuwe materialen überhaupt, in het Europa van de toekomst kunnen spelen.

Met Marleen Kamperman (De Jonge Akademie), Jouke Verlinden (TU Delft) en ontwerper Tjeerd Veenhoven.

New Amsterdam Academy

Tijdens de New Amsterdam Academy zullen wetenschappers ingaan op de problemen van de 21e eeuw. Er zijn zes bijeenkomsten, over recycling, migratie, klimaatverandering, digitalisering, en veranderend burgerschap. Dit zijn natuurlijk niet problemen die alleen de aandacht van wetenschappers trekken. Ook kunstenaars proberen de manier waarop we deze maatschappelijke vraagstukken overdenken te veranderen. Daarom brengt de New Amsterdam Academy wetenschappers en kunstenaars van de KNAW, De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten samen om tot verrassende inzichten te komen. Soms leidt dat tot consensus, maar even vaak zal er een interessante botsing van ideeën of benaderingswijzen ontstaan.

De bijeenkomsten vinden plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

 

  Logo Akademie van Kunsten