Sign of Time 12

Humane Technology

Datum:
28 september 2016 van 20:00 tot 22:00 uur
Locatie:
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam
Contact:
Telefoon:
020 624 6380
Voeg toe:

Het afgelopen decennium hebben technologische innovaties zich met een steeds hogere snelheid ontwikkeld. Enhancement en disruption dwingen ons om onszelf voor te bereiden op een leven in een digitale samenleving. Nieuwe vaardigheden en nieuw beleid zijn nodig om bijvoorbeeld de uitdagingen van een gezonde arbeidsmarkt aan te kunnen. Met Johan van Leeuwaarden (De Jonge Akademie) en Koert van Mensvoort (Akademie van Kunsten).

New Amsterdam Academy nodigt Johan van Leeuwaarden (De Jonge Akademie) en Koert van Mensvoort (Akademie van Kunsten) uit om hun onderzoek en werk te presenteren. Zij gaan in gesprek met het publiek om te onderzoeken hoe de toekomst van de mensheid in een digitaal tijdperk er uit zal zien. 

Dit programma zal te volgen zijn via de livestream

New Amsterdam Academy

Tijdens de New Amsterdam Academy gaan wetenschappers in op de problemen van de 21e eeuw, zoals recycling, migratie, klimaatverandering, digitalisering, veranderend burgerschap. Dit zijn natuurlijk niet problemen die alleen de aandacht van wetenschappers trekken. Ook kunstenaars proberen de manier waarop we deze maatschappelijke vraagstukken overdenken te veranderen. Daarom brengt de New Amsterdam Academy wetenschappers en kunstenaars van de KNAW, De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten samen om tot verrassende inzichten te komen. Soms leidt dat tot consensus, maar even vaak zal er een interessante botsing van ideeën of benaderingswijzen ontstaan.

De bijeenkomsten vinden plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.