NIAS Conferentie

NIAS conferentie - on studies of belonging

Datum:
9 juni 2021  -  11 juni 2021
Locatie:
Online
Voeg toe:

Van 9 tot 11 juni organiseert het NIAS een interdisciplinaire conferentie over het thema Belonging. Gedurende 3 dagen zullen onderzoekers en kunstenaars gezamenlijk het landschap van ‘belonging’ als academisch en artistiek veld schetsen.

Doel is om een onderzoeksagenda op te stellen en toekomstige interdisciplinaire en internationale samenwerkingen op te zetten. Met meer dan 20 panels, kunstpresentaties, een masterclass schrijven van auteur Jennifer Makumbi, een workshop storytelling en nog veel meer. De drie keynote lezingen zijn voor iedereen (gratis) bij te wonen.

Programma

In 'When a country doesn’t love you back' zal Gloria Wekker, emeritus hoogleraar gender en etniciteit (Universiteit Utrecht), vanuit een persoonlijk perspectief ingaan op belonging. Amin Ghaziani, hoogleraar sociologie (Universiteit van Brits Columbia), zal in zijn lezing 'The emplacement of belonging' vertellen over de plaatsen en plekken (wijk, stad en uitgaansleven) van belonging. Nadim Rouhana, NIAS-alumnus en hoogleraar internationale zaken en conflictstudies (Tufts University, VS) zal spreken over het idee van ‘homeland’ in het Israelisch-Palestijns conflict.

Aanmelden voor de keynotes of de volledige conferentie kan via de website van de conferentie. De voertaal is Engels.

Met de conferentie markeert NIAS zijn 50-jarig bestaan.

Over NIAS-KNAW

NIAS-KNAW is een intellectuele vrijhaven en stimuleert interdisciplinair en nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek in de sociale - en geesteswetenschappen. NIAS biedt tijdelijke fellowships aan academici, journalisten, kunstenaars en schrijvers, die samenkomen in een omgeving waar kennisdeling centraal staat. Opgericht in 1971, is het het oudste Institute for Advanced Study van Europa. NIAS is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW).